Παράρτημα του Special Olympics Hellas στην Καβάλα

Παράρτημα του Special Olympics Hellas στην Καβάλα

Στην Καβάλα ξεκινά Τοπικό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, αποτελώντας τον 19ο σταθμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος, που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς, για την σωματική και ψυχική ευεξία ατόμων με νοητική αναπηρία και την ένταξή τους με γόνιμο τρόπο στην κοινωνία, μέσω του αθλητισμού.

Το Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics Καβάλας θα εγκαινιαστεί με την υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ.  κ. Διονύσιου Κοδέλλα, και του Δημάρχου Καβάλας κου Θεόδωρου Μουριάδη,  την Τετάρτη 10/5, ΩΡΑ 19.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. 

Παράλληλα θα υπογραφεί Συμφωνητικό Συνεργασίας με το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Π.Ε. Καβάλας με τον Πρόεδρο κο Αθανάσιο Οσταδάκη. 

Κατά την επίσκεψή της στην Καβάλα, το διάστημα 9 με 11 Μαΐου, η Ομάδα των Special Olympics Hellas έχει προγραμματίσει μια σειρά επισκέψεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, φορείς ειδικής αγωγής και δομές υποστήριξης ΑμεΑ, συνοδεία της Συντονίστριας του Προγράμματος και των προπονητών που θα αναλάβουν το σημαντικό έργο, να βοηθήσουν τους αθλητές να αναπτύξουν το σώμα και το πνεύμα τους μέσω του αθλητισμού.

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Special Olympics, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μέσα από τον αθλητισμό, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες που ενθαρρύνουν και σέβονται τη διαφορετικότητα και διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια σε άτομα με ειδικές ανάγκες.  Μετά την Καβάλα, απομένουν δύο ακόμη μεγάλες πόλεις της χώρας, για να ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος κύκλος του σπουδαίου και σημαντικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Special Olympics Hellas, με το οποίο θα έχουν καλυφθεί συνολικά 21 πόλεις ανά την Ελλάδα.   

Παράρτημα του Special Olympics Hellas στην Καβάλα

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال