Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρούσα η Αστυνομία στην 19η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης – ALEXPO 2023

Κοινοποίηση

Παρούσα η Αστυνομία στην 19η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης - ALEXPO 2023

Το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξε χθες (12-5-2023) το απόγευμα τις πόρτες του, στις εγκαταστάσεις της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης – ALEXPO 2023. 

Για ακόμη μία φορά η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης με περίπτερο, το οποίο θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες της έκθεσης καθ’ όλη της διάρκεια λειτουργίας της, δηλαδή έως και την 16 Μαΐου, κατά τις ώρες 18.00 – 23.00, πλην της 14ης Μαΐου 2023 που θα λειτουργεί κατά τις ώρες 13.00 – 23.00.




Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλέγμα των ειδικών δράσεων που αναπτύσσουν οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με γνώμονα τον άνθρωπο και ειδικότερα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, την αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα με τη βοήθεια έντυπου και ψηφιακού υλικού, αλλά και μέσα από διαπροσωπική επικοινωνία με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται στους χώρους του Πληροφοριακού Κέντρου, να ενημερωθούν για τα εξής θέματα: 

  • Προστασία των συνόρων και  διαχείριση των μεταναστευτικών ροών
  • Οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή 
  • Ασφάλεια στο διαδίκτυο 
  • Ενδοοικογενειακή βία 

Στον ίδιο χώρο οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή των συνόρων του Έβρου, με την  παρουσίαση μέρους του εξοπλισμού της που διαθέτει, ο οποίος αποτελείται από τεχνητά μέσα επιτήρησης συνόρων, μη επανδρωμένα συστήματα αεροσκαφών καθώς και τεθωρακισμένο όχημα βαρέως τύπου με τη συμμετοχή της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας και του αστυνομικού σκύλου.




Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, έχουν τοποθετηθεί στους χώρους του περιπτέρου, ειδικά γυαλιά εξομοίωσης επήρειας οινοπνεύματος (μέθη), δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες, μέσα από τη βιωματική μάθηση, να αντιληφθούν ότι το αλκοόλ δεν συνδυάζεται με την οδήγηση. 

Επίσης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των παιδιών, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος, στο οποίο, οι μικροί επισκέπτες, μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια, τηρώντας πάντοτε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με υπηρεσιακή  δίκυκλη μοτοσικλέτα. 

Το κοινό λαμβάνει ενημερωτικό υλικό που αφορούν το φαινόμενο της Ενδοοικογενειακής Βίας, με στόχο την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος καθώς επίσης και συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση από εξειδικευμένο προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Παρούσα η Αστυνομία στην 19η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης - ALEXPO 2023

Παρούσα η Αστυνομία στην 19η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης - ALEXPO 2023

Παρούσα η Αστυνομία στην 19η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης - ALEXPO 2023

Παρούσα η Αστυνομία στην 19η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης - ALEXPO 2023

Παρούσα η Αστυνομία στην 19η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης - ALEXPO 2023

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν χθες (12-5-2023) το απόγευμα, παρευρέθηκαν ο Γενικός Περιφερικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος κ. Πασχάλης Συριτούδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Λάμπρος Τσιάρας και αστυνομικό προσωπικό.   




Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γενικός Περιφερικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: 

…Από την πλευρά μας, ως Ελληνική Αστυνομία, δίνουμε σταθερά το δικό μας «παρών» σε αυτή τη διοργάνωση. Στο χώρο της Έκθεσης λειτουργεί το Πληροφοριακό μας Κέντρο, με το οποίο προσδοκούμε να έρθουμε πιο κοντά στους πολίτες της περιοχής μας, να τους ενημερώσουμε και να τους ευαισθητοποιήσουμε πάνω σε διάφορα θέματα…




…Η παρουσία μας εδώ καταδεικνύει την στενή σχέση της Ελληνικής Αστυνομίας με την τοπική κοινωνία, προστατεύοντας και υπηρετώντας τους πολίτες. Μέλημά μας είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων προόδου και ευημερίας του κάθε πολίτη…

…Αυτό είναι το ουσιαστικό περιεχόμενο της συμμέτοχής μας σήμερα εδώ. Και αυτόν το στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με πλήρη συνείδηση της γεωστρατηγικής ιδιαιτερότητας της περιοχής, με επαγγελματισμό – με φιλότιμο και με πατριωτισμό…

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα