Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πόρτο Λάγος: Συναγερμός στο Λιμενικό – Προσάραξη σκάφους σε βραχώδη βυθό

Κοινοποίηση

Πόρτο Λάγος: Συναγερμός στο Λιμενικό – Προσάραξη σκάφους σε βραχώδη βυθό


Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα
, η Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για προσάραξη σε βραχώδη βυθό, του Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους ”ΑΡΚΟΜΠΑΛΕΝΟ” Ν.Π. 8201, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ”ΑΡΩΓΗΣ” Ν. Ροδόπης.




Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ σκάφος ”ΚΟΜΝΗΝΟΣ” Σ.Λ. 281, το Τ/Χ σκάφος ”ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ” Τ.Λ. 202, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το εν λόγω Ε/Π – Τ/Ρ αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των ανωτέρω Α/Κ και Τ/Χ σκαφών και στη συνέχεια κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, στον λιμένα Λάγους.




Από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΡΚΟΜΠΑΛΕΝΟ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα