Ξάνθη: Την προσοχή των πιστών εφιστά η Μητρόπολη για «περίεργους» ρασοφόρους

Ξάνθη: Την προσοχή των πιστών εφιστά η Μητρόπολη για «περίεργους» ρασοφόρους

Την προσοχή των πιστών της Ξάνθης εφιστά η Μητρόπολη της περιοχής που κάνει λόγο για ρασοφόρους που δεν έχουν ωστόσο σχέση με την εκκλησία

Χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου εφιστά την προσοχή των χριστιανών της περιοχής μας και τους προτρέπει να αποφεύγουν κάθε σχέση με ρασοφόρους που περιέρχονται την περιοχή μας χωρίς την άδεια της τοπικής μας εκκλησίας και κηρύττουν αντορθόδοξες διδασκαλίες και πλάνες. 

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον δήθεν «Αγιορείτη Γέροντα Σάββα Λαυριώτη», πρώην μοναχό του Αγίου Όρους ο οποίος έχει αποβληθεί από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους όπου εμόναζε, καθ΄ όσον είχε θέσει τον εαυτό του εκτός της Εκκλησίας, ερχόμενος σε αντίθεση με τον Καθηγούμενο της Μονής και με ολόκληρη την αδελφότητα. 

Μετά την αποπομπή του εξ Αγίου Όρους ο ανωτέρω εξακολουθεί να χρησιμοποιεί καταχρηστικά τον τίτλο του «Αγιορείτη» και «Λαυριώτη» μοναχού, και περιοδεύει κηρύττοντας την ανυπακοή στην Εκκλησία και την απομάκρυνση από αυτήν. 

Τις συναντήσεις του φαίνεται να τις διοργανώνει ομάδα  ομογενών εκ της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως που είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή μας. 

Επισημαίνουμε πως ο εν λόγω ρασοφόρος ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ  ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ, και η δράση του στην ευαίσθητη ακριτική μας περιοχή δεν είναι μόνο εκκλησιαστικά αλλά και εθνικά επικίνδυνη. Όσοι τον ακολουθούν θέτουν τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال