Ξάνθη: Άναψε φωτιά και «έφαγε» πρόστιμο 250 ευρώ!

Ξάνθη: Άναψε φωτιά και «έφαγε» πρόστιμο 250 ευρώ!

Διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ επιβλήθηκε σε κάτοικο της Ξάνθης που άναψε φωτιά μέσα σε οικοπεδικό χώρο, ενώ είναι σε ισχύ η αντιπυρική περίοδος. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός, ενώ έχω ήδη ξεκινήσει οι περιπολίες για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς.  

Κατά την αντιπυρική περίοδο του 2022 επιβλήθηκαν δέκα διοικητικά πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις, σε πολίτες στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Η Π.Υ. εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο επισημαίνει τους κινδύνους από το άναμμα φωτιάς εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς εκτός των περιβαλλοντικών επιπτώσεων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία επιβάλλονται και αντίστοιχα πρόστιμα. 

Αναλυτικά η Πυροσβεστική αναφέρει:

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Ξάνθης, υπενθυμίζει ότι η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ξεκίνησε επίσημα την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των απαγορεύσεων καύσης και των υποχρεωτικών μέτρων πυροπροστασίας σε υπαίθριες εργασίες.

Επισημαίνουμε ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στα ανωτέρω, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και κατά περίπτωση ποινικές κυρώσεις.

Ήδη επιβλήθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 167 του Ν. 4662/2020 και τις υπ’ αριθμ. 19/2020 & 9/2021 Πυροσβεστικές Διατάξεις, διοικητικό πρόστιμο διακοσίων πενήντα 250 ευρώ κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο σε συμπολίτη μας, διότι προέβη σε άναμμα και διατήρηση φωτιάς σε οικοπεδικό χώρο.

Κατά την αντιπυρική περίοδο του 2022 επιβλήθηκαν δέκα (10) διοικητικά πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις, σε συμπολίτες μας στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Τονίζουμε ότι, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال