Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Σκάνδαλο Telegram: Από φωτογραφίες με μαγιό στην παράνομη διακίνηση πορνογραφικού υλικού

Κοινοποίηση

Σκάνδαλο Telegram: Από φωτογραφίες με μαγιό στην παράνομη διακίνηση πορνογραφικού υλικού

Εκατοντάδες φαίνεται πως είναι οι γυναίκες που έπεσαν θύματα του σκανδάλου Telegram. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, είχαν δημιουργηθεί ομάδες στην εφαρμογή, με χιλιάδες μέλη, που διακινούν παράνομα προσωπικές φωτογραφίες γυναικών, πραγματικές ή πλαστές. Τελευταία θύματα δύο 12χρονα κορίτσια, με δράστη έναν ανήλικο μόλις τρία χρόνια μεγαλύτερό τους.

Κάποιος είχε πάει στο προφίλ μου στο Instagram και είχε πάρει μία φωτογραφία στην οποία ήμουν εγώ με μαγιό και την είχε επεξεργαστεί και μου είχε αφαιρέσει το μαγιό, λέει η Ελένη, ένα από τα χιλιάδες θύματα του σκανδάλου Telegram που αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες.




Αρρωστημένα μυαλά διακινούν πορνογραφικό υλικό επεξεργασμένο ή μη, χωρίς φυσικά τη συγκατάθεσή των θυμάτων, συχνά με στόχο τον εκβιασμό τους.

Μαζικά αιτήματα φιλίας από άγνωστους άνδρες είναι η πρώτη ένδειξη ότι προσωπικές φωτογραφίες κυκλοφορούν σε ύποπτες κλειστές ομάδες του Διαδικτύου. 

Υπάρχουν πολλές παρόμοιες εφαρμογές αφού τα social media προσφέρονται για να δράσουν επιτήδειοι που ακόμα και για κακόγουστο αστείο εκθέτουν χαρακτήρες και προσωπικότητες. Η υπόθεση διακίνησης επεξεργασμένων γυμνών φωτογραφιών 12χρονων κοριτσιών στον Ασπρόπυργο, που αποκάλυψε η ΕΡΤ, είναι χαρακτηριστική.




Πήρανε λέει τις φωτογραφίες που είχαμε στο Instagram και τις διαμορφώσαν. Είμασταν λέει γυμνές. Τι εννοείς γυμνές; Λέει, από τους ώμους και κάτω είμαστε γυμνές. Δεν φοράμε καθόλου, λέει, ρούχα. Από αυτό που ισχυρίζεται ο ίδιος που έφτιαξε τις φωτογραφίες, ήταν σε μία ομαδική. Επέλεξαν δύο φωτογραφίες κοριτσιών από το σχολείο και για πλάκα, για να γελάσουν περισσότερο έκαναν αυτό το πράγμα, καταγγέλλει η μητέρα 12χρονης.

Η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια. Δεν ισχύει όμως για την πλειονότητα των περιπτώσεων αφού οι δράστες κάλυψαν τα διαδικτυακά τους ίχνη. Έχουν προλάβει όμως να τινάξουν στον αέρα ακόμα και την οικογενειακή γαλήνη παντρεμένων γυναικών.

Μία κοπέλα 33 χρόνων αρραβωνιάστηκε, παντρεύτηκε, έκανε παιδί και όταν έκανε το πρώτο της παιδί ο εκβιαστής έστειλε στον άνδρα της βίντεο με την κοπέλα αυτή που είχε μία σχέση στα 23 και έκανε ερωτικές πράξεις και περιπτύξεις. Ο γάμος κλονίστηκε, χώρισε και η κοπέλα έμεινε με το παιδί μόνη της, επισημαίνει ο Αντιστράτηγος ε.α και Πρόεδρος του CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης.




Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μόνος τρόπος να παταχθεί το φαινόμενο είναι να μην αναρτώνται προσωπικές στιγμές, ούτε να έχουν πρόσβαση σε αυτές άτομα που δεν θα έπρεπε.

ertnews.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα