Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Δημάρχου Ξάνθης με τους μαθητές του νεανικού εργαστηρίου Xanthi CityLab

Κοινοποίηση

Συνάντηση Δημάρχου Ξάνθης με τους μαθητές του νεανικού εργαστηρίου Xanthi CityLab

Εκπροσώπους από το Νεανικό Εργαστήριο Xanthi CityLab υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.




Οι μαθητές των Λυκείων της πόλης παρουσίασαν στον Δήμαρχο τα αποτελέσματα των σχεδίων που ανέπτυξαν, στο πλαίσιο του Συνεδρίου τους, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, στις 22 και 23 Απριλίου, με κεντρικό θέμα τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη πόλη.

Τότε, ο Δήμαρχος είχε προσκληθεί για να χαιρετίσει την προσπάθεια των νέων του δήμου μας και εξήρε τη σοβαρότητα, τη συνέπεια και τη μαχητική τους διάθεση απέναντι στο κρίσιμο ζήτημα της πράσινης μετάβασης στην περιοχή μας, καλώντας τους να συμμετέχουν με τις προτάσεις και τις ιδέες τους στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.




Οι μαθητές των γενικών Λυκείων της πόλης μας έθιξαν καίρια ζητήματα, όπως η ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του δήμου, οι δράσεις ήπιας κυκλοφορίας εντός της πόλης, οι θέσεις στάθμευσης, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ανακύκλωση, οι αναπλάσεις, σε μια διεξοδική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ζεστό και… ζωηρό κλίμα.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το ήθος αλλά και το επίπεδο των νέων του Δήμου μας. Πιστεύω ότι το μέλλον μας βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια. Δικό μας χρέος, αλλά και μεγάλη μας χαρά, είναι να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά μας, με στόχο ένα καλύτερο και πιο ασφαλές αύριο για όλους», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα