Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Στόχος μας να αποδείξουμε ότι δεν ανήκουμε στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας…»

Κοινοποίηση

«Στόχος μας να αποδείξουμε ότι δεν ανήκουμε στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας...»

Για την ευκαιρία που προσφέρει το Women’s Nations League στην Εθνική Γυναικών να ανέβει επίπεδο μίλησε από τη Νιόν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξανδρος Κατηκαρίδης, μετά την κλήρωση της πρώτης φάσης της νέας διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο Γυναικών, που έφερε την Ελλάδα στον 3ο όμιλο της League B με αντιπάλους την Πολωνία, τη Σερβία και την Ουκρανία.




“Εκείνο που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι η νέα διοργάνωση, το Nation’s League Γυναικών, μας δίνει τη δυνατότητα, μέσω της αύξησης των αγώνων, άρα και των συγκεντρώσεων των Εθνικών Ομάδων, να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία και το βήμα παραπάνω που θέλουμε. Να αλλάξουμε δηλαδή τρόπο σκέψης και να αρχίσουμε να κοιτάμε στα μάτια τις δυνατές αντιπάλους.

Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι καμία τέτοια διαδικασία, πρωτάθλημα ή τουρνουά δεν θα ήταν εύκολη. Άρα ο στόχος είναι να δείξουμε, πρώτον ότι είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία και δεύτερον να αποδείξουμε, κατ΄ αρχάς σε μας τους ίδιους και κατά δεύτερον σε όλους, πως η τοποθέτησή μας στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας είναι θεωρητική και απέχει αρκετά από την πραγματικότητα.

Η Πολωνία, η Σερβία και η Ουκρανία τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε στον όμιλο προσφέρουν την ευκαιρία για δυνατά παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Η Εθνική Γυναικών πρέπει να μπει σε τροχιά αγωνιστικής και ψυχολογικής ανόδου, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια του Nation’s League. Η προετοιμασία μας γι αυτά τα ματς και στους δύο τομείς που προανέφερα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.




Εύχομαι, με την ευκαιρία, καλή ανάρρωση και την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στη Δέσποινα Χατζηνικολάου που θα μας λείψει λόγω του τραυματισμού της. Και να είμαστε όλες και όλοι υγιείς”.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα