Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θα είναι η Ελλάδα στο Euro 2024 – Ποια τα φαβορί του θεσμού;

Κοινοποίηση

Θα είναι η Ελλάδα στο Euro 2024 – Ποια τα φαβορί του θεσμού;

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ έχει ολοκληρωθεί και καιρό. Ο Λιονέλ Μέσι και η Αργεντινή αποθεώθηκε. Όμως, οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα, ήδη όλα τα βλέμματα πέφτουν στο επερχόμενο Euro του 2024, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί στη Γερμανία, στο διάστημα 14 Ιουνίου – 14 Ιουλίου.

Οι προκριματικοί, από τους οποίους θα προκύψουν οι 23 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά, καθώς η οικοδέσποινα Γερμανία έχει ήδη το ένα εισιτήριο, ξεκίνησαν τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν τον επόμενο του 2024. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα κληρώθηκε στον 2ο προκριματικό όμιλο με αντιπάλους Ολλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Γιβραλτάρ. Κάτι παραπάνω από δύσκολη θα είναι η αποστολή του Γκουστάβο Πογιέτ και των ποδοσφαιριστών του, καθώς τόσο οι «οράνιε», όσο και οι «τρικολόρ», αποτελούν ομάδες με ποδοσφαιριστές παγκοσμίου φήμης. Χαρακτηριστικά, η Γαλλία του Κιλιάν Μ’ Μπαπέ έφτασε μέχρι τον τελικό του πρόσφατου Μουντιάλ στο Κατάρ, ενώ κατέκτησε το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο (2018), το οποίο είχε διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Βέβαια, η «γαλανόλευκη» στέκεται τυχερή, καθώς θα έχει στη διάθεσή της ακόμη μία ευκαιρία για να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, διεκδικώντας ένα εισιτήριο μέσω του Nations League. Οι αγώνες θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει την Τουρκία στα ημιτελικά, ενώ σε περίπτωση που προκριθεί στον τελικό, θα αντιμετωπίσει είτε τη Γεωργία του Κβίτσα Κβαρατσέλια είτε το Καζακστάν.

Οι αποδόσεις για τα φαβορί της διοργάνωσης έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας, παρότι μονάχα η οικοδέσποινα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο θεσμό; Ποιες είναι οι αποδόσεις στο στοίχημα ποδόσφαιρο για την κατάκτηση του Euro 2024;

Η Γαλλία απέδειξε (και) στο πρόσφατο Μουντιάλ στο Κατάρ πως διαθέτει ένα από τα ποιοτικότερα και πληρέστερα ρόστερ σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Η Ντιντιέ Ντεσάν βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στην άρκη του πάγκου, γνωρίζοντας άψογα το υλικό που έχει στη διάθεσή του. Η ομοσπονδία της Γαλλίας επέκτεινε το συμβόλαιο του έμπειρου τεχνικού μετά το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του επερχόμενου Euro 2024. Η Γαλλία δικαίως πλασάρεται ως πρώτο φαβορί σε απόδοση 5.50.

Παρά την πρόσφατη αποτυχία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, η Γερμανία κράτησε στον πάγκο της τον Χάνζι Φλικ, για τον οποίο άπαντες στην ομοσπονδία πιστεύουν πως μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε διακρίσεις. Αυτό βέβαια σε συνδυασμό με τους ταλαντούχους και ποιοτικούς παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Η Γερμανία φαντάζει, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, ως το δεύτερο φαβορί  για την κατάκτηση του τροπαίου και προσφέρεται σε απόδοση 6.50 από την Bwin για να κατακτήσει το Euro 2024.

Σε παρόμοια απόδοση και οι Άγγλοι, οι οποίοι θέλουν έναν τίτλο μιας και η γενιά αυτή είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα. Με ηγέτη τον Χάρι Κέιν και συμπαραστάτες τους Φιλ Φόντεν, τον Μάρκους Ράσφορντ, τον Μπουκαγιό Σακά, τον Τζουντ Μπέλιγχαμ κ.α. το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκειτ μοιάζει ικανό για το βήμα παραπάνω.

Ως τέταρτο φαβορί πλασάρεται η Ισπανία και ως πέμπτο η Ιταλία, που κατέκτησε το Euro 2020, το οποίο βέβαια διεξήχθη το καλοκαίρι του 2021. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Ελλάδα προσφέρεται σε απόδοση 81.00 για να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, 20 χρόνια μετά την επιτυχία του 2004.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα