Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κιλιτσντάρογλου: Θα βγω πρόεδρος με 60% από τις 14 Μαΐου

Κοινοποίηση

ιλιτσντάρογλου: Θα βγω πρόεδρος με 60% από τις 14 Μαΐου

Πεπεισμένος πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουν οι τουρκικές εκλογές στον β’ γύρο, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τονίζοντας πως θα συγκεντρώσει 60% από τις 14 Μαΐου και θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της Τουρκίας.




«Οι εκλογές της 14ης Μαΐου δεν θα φτάσουν στον δεύτερο γύρο, θα τελειώσουν στον πρώτο γύρο. Θα εκλεγώ ο 13ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας με το 60% των ψήφων στον πρώτο γύρο. Έχω εμπιστοσύνη στους νέους. Αυτοί θα αποφασίσουν για την τύχη των εκλογών. Πάνω από 5 εκατομμύρια νέοι θα πάνε για πρώτη φορά στις κάλπες και θα ψηφίσουν. Αυτοί οι νέοι δεν είναι ικανοποιημένοι με την τρέχουσα κατάσταση. Θα πάρουμε την πλειοψηφία και στη βουλή και θα φέρουμε και το ενισχυμένο κοινοβουλευτικό σύστημα», είπε ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στην Τουρκία, μιλώντας στην εφημερίδα Sozcu.

Επιπλέον, ο Κιλιτσντάρογλου δεσμεύτηκε πως θα απολύσει όλους τους διεφθαρμένους αξιωματούχους «από το πρωί της 15ης Μαΐου, θα γίνουν ρυθμίσεις στη γραφειοκρατία και θα δημιουργηθεί ένα προεδρικό υπουργικό συμβούλιο όπου θα διοριστούν Υπουργοί εκτός του κοινοβουλίου μέχρι να ψηφιστεί το κοινοβουλευτικό σύστημα».

«Σήμερα, υπάρχουν κομματικοί γραφειοκράτες σε κρατικά πόστα. Έχουν διεισδύσει στην πολιτική σε κάθε τομέα. Αφού αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, πρώτα από όλα θα απολυθούν οι μεσάζοντες σε βρώμικες δουλειές και όσοι είναι υπηρέτες του παλατιού και όχι του κράτους», τόνισε.




Για την οικονομία της χώρας, ανέφερε πως «γνωρίζουμε ότι και η οικονομία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Θυσιάζουν την Τουρκία, τον λαό μας και το μέλλον μας για να παραμείνουν στην εξουσία. Η Κεντρική Τράπεζα έγινε το χρηματοκιβώτιο του Παλατιού. Χρειαζόμαστε ένα χρόνο για να τα καταφέρουμε».

Σε άλλο σημείο της συνάντευξης, επισήμανε πως «σε μια χώρα 85 εκατομμυρίων κατοίκων, 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από κρατική βοήθεια και το κράτος παρέχει βοήθεια σε 5 εκατομμύρια νοικοκυριά. 20 εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν με ανοιχτές παλάμες, έχει χαθεί η αγοραστική τους δύναμη. Αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα της επιβίωσης. Οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε κρεμμύδια σε αυτή τη χώρα, οι πολίτες δεν έχουν αγοραστική δύναμη. Ο λαός καταδικάστηκε στην πείνα και τη φτώχεια».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα