Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης στη διημερίδα «Πτυχές της Χορευτικής Πράξης ΙΙ»

Κοινοποίηση

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης στη διημερίδα «Πτυχές της Χορευτικής Πράξης ΙΙ»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διημερίδα του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών από της 29-30/4/23 με θέμα “ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΙΙ” που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. 




Η διημερίδα περιελάμβανε εισηγήσεις, συζητήσεις και εργαστήρια με θέματα το δημοτικό τραγούδι, αναστοχασμούς και πρακτικές εφαρμογές για το χορό, το τραγούδι και τις παραστάσεις, με καταξιωμένους εισηγητές τους κ. Χρήστο Παπακώστα, Λάμπρο Λιάβα, Νίκο Αγγούση, Κατερίνα Παπαδόπουλου, Βασίλη Τζωρτζίνη και Ολυμπία Αγαλιανού. 




Στα πλαίσια της διημερίδας ακολουθησε γλέντι με πολυμελή παραδοσιακή ορχήστρα. 

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης εκπροσωπήθηκε από τους χοροδιδασκάλους του, κ. Κυριάκο Αθανασιάδη και Δήμητρα Μπουναρτζή και τα μέλη του κ. Τρία Δροσίδου και Δήμητρα Χατζή. 

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης στη διημερίδα «Πτυχές της Χορευτικής Πράξης ΙΙ»

Θερμά συγχαρητήρια στην Εφορεία Παραρτημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών και την Α’ Αντιπρόεδρο  του και Υπεύθυνη Παραρτημάτων, κ. Μαρία Παπαμάρκου, που αποτέλεσε την ψυχή της άρτιας διοργάνωσης και της ενδιαφέρουσας θεματικής της. 

Η ανωτέρω διημερίδα, εκτός των πολύτιμων γνώσεων, των δημιουργικών σκέψεων, των προβληματισμών και των νέων στόχων που έθεσε, αποτέλεσε και ένα αντάμωμα των μελών της Λυκειακής οικογένειας και ενίσχυσε τους δεσμούς συνεργασίας τους. 




Ευχή όλων να υπάρξουν και άλλες ανάλογες διοργανώσεις με στόχο την αγάπη για τον παραδοσιακο χορό, τη μουσική, το λαϊκό μας πολιτισμό.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα