Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Αυξάνονται διαρκώς τα τσομπανόσκυλα που τα εγκαταλείπουν

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Αυξάνονται διαρκώς τα τσομπανόσκυλα που τα εγκαταλείπουν

Το μείζον ζήτημα της εγκατάλειψης των λεγόμενων «τσομπανόσκυλων» θέτει επί τάπητος η φιλοζωική οργάνωση «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης», κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο πρόβλημα που χρήζει άμεσης και δραστικής αντιμετώπισης. 




«Καθημερινά παρατημένα τσομπανόσκυλα είτε ένα-ένα είτε δύο είτε  πολλά μαζί στα βουνά στα χωράφια στους δρόμους, όπου βρούνε» τονίζουν οι φιλόζωοι, προσθέτοντας πως τα ζώα καταλήγουν είτε νεκρά πάνω στον δρόμο από διερχόμενα αυτοκίνητα, βρίσκουν τραγικό θάνατο από τσακάλια είτε μεταφέρονται από εθελοντές στις εγκαταστάσεις του φιλοζωικού συλλόγου. 

Ωστόσο όπως εξηγούν οι φιλόζωοι, πρόκειται για μια ανεξέλεγκτη κατάσταση. 

«Τρέχουν παντού εθελοντές με την τροφή και με τα χάπια, αντιβιώσεις και κολλύρια στους δρόμους, με αυτοσχέδια σπιτάκια  για τη βροχή, να μη σχολιάσω αυτούς που τα χαλάνε αυτά τα σπιτάκια που κάποιοι κοπιάζουν και αγωνιούν για να τα φτιάξουν και να σώσουν ότι μπορούν» τονίζει οι Αδέσποτοι Φίλοι. 




«Πήγαμε προ μηνών στην Αστυνομία και ζητήσαμε να κάνουν ελέγχους για στείρωση στα μαντριά, διότι όλα τα πεταμένα κουτάβια και σχεδόν όλα τα αδέσποτα είναι μαντρόσκυλα. Τι άλλο μπορεί να γίνει, εμείς δεν  μπορούμε άλλο πια, ας μεριμνήσουν οι Δήμοι ή δεν ξέρω ποιος, με κάποια επιπλέον ποσά για δωρεάν στειρώσεις στα μαντριά. Εμείς δεν θέλουμε να μπούνε πρόστιμα, να στειρώσουν θέλουμε» προσθέτουν οι φιλόζωοι. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα