Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γενοκτονία των Ποντίων: Η Ξάνθη έδωσε αίμα για το αίμα που χάθηκε!

Κοινοποίηση

Γενοκτονία των Ποντίων: Η Ξάνθη έδωσε αίμα για το αίμα που χάθηκε!

Μια συμβολική αιμοδοσία με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (20/05) στην Ξάνθη. 

Η εθελοντική δράση μάλιστα έφερε τίτλο «δίνουμε αίμα για το αίμα που χάθηκε» και συνολικά συμμετείχαν 58 πολίτες που προσήλθαν στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης και απέδωσαν με αυτή τη συμβολική πράξη τους φόρο τιμής στις 353.000 αθώες ψυχές που σφαγιάστηκαν. 




«Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν σε αυτή τη Σαββατιάτικη Αιμοδοσία με τους πολλούς και εξαίρετους συμβολισμούς. Ευχαριστούμε τους πενήντα οκτώ συμμετέχοντες εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι προσήλθαν, προσπάθησαν και κατάφεραν να αιμοδοτήσουν άπαντες» τονίζει ο Συλλόγος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης “Η Αγάπη”. 

«Ευχαριστούμε τους εθελοντές ιατρούς μας κυρίους Δημήτριο Πετρίδη και Βασίλη Παπαδόπουλο που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εθελοντική αυτή δράση. Ευχαριστούμε το προσωπικό της Διεύθυνσης Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης για την υποστήριξή τους. Ευχαριστούμε τη ΒΙΚΟΣ Α.Ε. – ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ ΑΕ για τη συμπαράστασή της σε μία ακόμα δράση του συλλόγου της “Αγάπης” και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών – ΠΟΣΕΑ» προσθέτει ο Σύλλογος. 




Στο ευχαριστήριο του ο Σύλλογος τονίζει πως «ευχαριστούμε την ποντιάρα Γεύση Τουλουμίδου από τα Κομνηνά Ξάνθης που μας γλύκανε με τα παστελάκια της και το μέλι παραγωγή της. Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης για την παραχώρηση της αίθουσας. Ευχαριστούμε τέλος τον συνοικοδεσπότη Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης για την άψογη διοργάνωση και κινητοποίηση. Κάθε φορά ακόμα πιο ψηλά, κάθε φορά με μεγαλύτερη συμμετοχή. Όπως ευχαριστούμε για τη συνδρομή τους και τη διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών “Τραντέλλενες” Ν. Ξάνθης».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα