Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Έκανε φορολογική και μετά προσπάθησαν να την εξαπατήσουν!

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Έκανε φορολογική και μετά προσπάθησαν να την εξαπατήσουν!

Να εξαπατήσουν μια κάτοικοι της Ξάνθης λίγες ώρες αφότου υπέβαλλε φορολογική δήλωση επιχείρησαν επιτήδειοι, ακολουθώντας τις γνωστές πρακτικές των παραπλανητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων. 

Πρόκειται για emails μέσω των οποίων οι επιτήδειοι προσπαθούν να ξεγελάσουν πολίτες και να τους αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών ή κωδικούς πρόσβασης στον τραπεζικό λογαριασμό τους. 




Στην προκειμένη περίπτωση, το παραπλανητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνει για την ύπαρξη επιστροφής φόρου και ζητά από τον παραλήπτη να συμπληρώσει μια φόρμα με προσωπικά στοιχεία. 

Φυσικά, πρόκειται για απάτη, κάτι που μπορεί εύκολα κανείς να το διαπιστώσει αν δει προσεκτικά τα στοιχεία του αποστολέα αλλά και τα διάφορα νοητικά λάθη που υπάρχουν στο κείμενο. Αυτό ωστόσο που προβληματίζει είναι το γεγονός πως το εν λόγω μήνυμα έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της κατοίκους λίγες ώρες μετά την επιτυχή υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Εύλογα, θα μπορούσε ένας λιγότερο υποψιασμένος πολίτης να πέσει θύμα των επιτήδειων και να συμπληρώσει τα στοιχεία του. 

Τι ανέφερε το παραπλανητικό μήνυμα: 




«Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι λόγω εσφαλμένων στοιχείων του λογαριασμού σας, σας περιμένει μια νέα επιστροφή φόρου. 

Πριν μπορέσουμε να επεξεργαστούμε την επιστροφή σας, παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας. Αυτό γίνεται για να μπορέσουμε να βεβαιωθούμε ότι η επιστροφή πιστώνεται στον σωστό λογαριασμό. 




Επιβεβαιώστε τώρα

Σημαντικές πληροφορίες: Σημαντικές πληροφορίες: Θα επικοινωνήσουμε σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες. Η επιστροφή των χρημάτων σας δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί μέχρι να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας. 

Ειλικρινά».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα