Εκλογές 2023: Κερδίζει η αποχή προς το παρόν στην Ξάνθη

Εκλογές 2023: Κερδίζει η αποχή προς το παρόν στην Ξάνθη

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης 

Σημαντικά ποσοστά αποχής φαίνεται πως καταγράφονται – τουλάχιστον προς το παρόν – στην ΠΕ Ξάνθης, για τις εθνικές εκλογές 2023. 

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί χωρίς απρόοπτα με μοναδικό πρόβλημα την έλλειψη μελών στις εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων. Πρόκειται άλλωστε για ένα πρόβλημα που παρατηρείται σχεδόν πάντα. 

Ωστόσο η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε ομαλά και οι πρώτοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες. Εξ’ αρχής η κίνηση στα εκλογικά κέντρα ήταν υποτονική. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από κεντρικό εκλογικό κέντρο της Ξάνθης στο οποίο μέχρι τις 8:30 είχαν προσέλθει μόλις πέντε ψηφοφόροι. Αντίστοιχα, σε εξίσου κεντρικό εκλογικό κέντρο της Γενισέας από τους 600 εγγεγραμμένους είχαν ψηφίσει μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής λιγότεροι από 200 ψηφοφόροι. 

Μάλιστα, ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι που βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα της πόλης έσπευσαν να επισημάνουν τα υψηλά ποσοστά αποχής που παρατηρούν στην διαδικασία έως τώρα και μέσα από τα social media, παροτρύνοντας τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους και να προσέλθουν στις κάλπες μέχρι τις 19:00 οπότε και ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال