Εφαρμογή εντοπίζει αν πονάει μια γάτα

Εφαρμογή εντοπίζει αν πονάει μια γάτα

Εφαρμογή εντοπίζει αν πονάει μια γάτα

Στην Ιαπωνία οι γάτες θεωρείται ότι φέρνουν τύχη. Γι΄αυτό και οι ιδιοκτήτες τους δαπανούν πολλά χρήματα για την φροντίδα τους. Ωστόσο, πώς μπορούν να γνωρίζουν αν τα κατοικίδιά τους είναι ευτυχισμένα;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχονται να δώσουν μια εταιρεία τεχνολογίας και ένα πανεπιστήμιο στο Τόκιο που συνεργάστηκαν για την κατασκευή μιας εφαρμογής που δοκιμάστηκε πάνω σε χιλιάδες φωτογραφίες γάτων και θα μπορεί να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη πότε το κατοικίδιό του πονάει.

Από τότε που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, ο "Ανιχνευτής του Πόνου της Γάτας" έχει συγκεντρώσει 43.000 χρήστες, κυρίως στην Ιαπωνία αλλά και στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, όπως λέει ο Γκο Σακιόκα, επικεφαλής της εταιρείας Carelogy.

Η εφαρμογή εντάσσεται σε μια σειρά από προϊόντα τεχνολογίας για ιδιοκτήτες κατοικιδίων που ανησυχούν για την κατάστασή τους. Ήδη στον Καναδά και στο Ισραήλ έχουν κυκλοφορήσει παρεμφερείς εφαρμογές που ελέγχουν την διάθεση αλλά και το αν πονάνε τα κατοικίδια.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال