Οι παραλίες της Ξάνθης αναβαθμίζονται, αργά αλλά σταθερά

Οι παραλίες της Ξάνθης αναβαθμίζονται, αργά αλλά σταθερά

Οι παραλίες της Ξάνθης αναβαθμίζονται, αργά αλλά σταθερά

Σημαντικά βήματα προόδου καταγράφει η παραλιακή ζώνη της Ξάνθης, η οποία φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζεται αισθητά αναβαθμισμένη αν και σαφώς υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και περαιτέρω τουριστικής αξιοποίησης. 

Τη μερίδα του λέοντος κερδίζει για ακόμα μία χρονιά η παραλιακή ζώνη του Δήμου Αβδήρων, η οποία άλλωστε έχει βραβευτεί φέτος με 4 Γαλάζιες Σημαίες, από τις συνολικά 5 που έχουν απονεμηθεί στην ΠΕ Ξάνθης. 

Θαλάσσια σπορ στο Μυρωδάτο 

Φέτος, για πρώτη φορά παρέχεται η δυνατότητα στους λουόμενους της παραλίας του Μυρωδάτου να επιδοθούν σε θαλάσσια σπορ. Στην περιοχή λειτουργεί επιχείρηση η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ενοικίασης μέσων αναψυχής, όπως θαλάσσια ποδήλατα αλλά και τα ιδιαίτερα δημοφιλή SUP. Μέσα στη θάλασσα έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση, η οποία δημιουργεί έναν μεγάλο διάδρομο για τους λουόμενους που θέλουν να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας τα θαλάσσια σπορ.

Οι κολπίσκοι των Αβδήρων 

Για αυτούς που προτιμούν μη οργανωμένες πλαζ και απολαμβάνουν να τοποθετηθούν την ομπρέλα και την ψάθα τους πλάι στο κύμα, οι κολπίσκοι των Αβδήρων αποτελούν μια ιδανική επιλογή. 

Σε αρκετούς εξ’ αυτών άλλωστε ο Δήμος έχει τοποθετήσει ομπρέλες, όπως και αποδυτήρια και ντουζιέρες.  

Η κάθοδος Βουλγάρων – Ρουμάνων 

Ήδη από τον Μάιο παρατηρείται αυξημένη παρουσία τουριστών τόσο από τη Βουλγαρία όσο και τη Ρουμανία στην παραλιακή ζώνη της περιοχής. Αρκετοί εξ’ αυτών άλλωστε διατηρούν εξοχικές κατοικίες στη Σκάλα Αβδήρων. 

Την ίδια στιγμή έχει αναπτυχθεί και η οικοδομική δραστηριότητα, κυρίως προς το Πόρτο Μόλο, όπου δημιουργούνται παραθαλάσσιες βίλες οι οποίες στη συνέχεια διατίθενται προς ενοικίαση σε τουρίστες και ντόπιους κατοίκους. 

Περισσότερες επιλογές διασκέδασης 

Τα τελευταία χρόνια η παραλιακή ζώνη της Ξάνθης καταγράφει μικρά, μικρά βήματα προόδου και ως προς το σκέλος των επιλογών διασκέδασης που προσφέρει. 

Στο Μυρωδάτο δραστηριοποιείται ένας ικανοποιητικός αριθμός ταβερνών ενώ ταβέρνα λειτουργεί πλέον και στο Πόρτο Μόλο. Παράλληλα, στην ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής λειτουργεί από φέτος και πισίνα ενώ τα Airbnb έχουν πολλαπλασιαστεί. 

Αναμφίβολα, έχει δρόμο ακόμη η Ξάνθη να διανύσει προκειμένου να αποκτήσει μια εξαιρετικά ελκυστική παραλιακή ζώνη, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως γίνονται φιλότιμες προσπάθειες και τα τελευταία χρόνια η περιοχή έχει αλλάξει αισθητά και έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال