Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στάθης Ευστρατίου: «Το ΕΥ πρεσβεύει το καλό – Πρέπει η χώρα να αλλάξει»

Κοινοποίηση

Στάθης Ευστρατίου: «Το ΕΥ πρεσβεύει το καλό – Πρέπει η χώρα να αλλάξει»

Για την απόφαση του Πωλ Ευμορφίδη να ασχοληθεί με την πολιτική, μέσα από το κόμμα «ΕΥ – Κίνηση» μίλησε στο XanthiNea.gr και τον Γιώργο Μαυριδη, ο Διευθυντής του εργοστασίου της Coco Mat, Στάθης Ευστρατίου. 

Πρόκειται για την «ψυχή» του εργοστασίου στην Ξάνθη, έναν άνθρωπο νέο, πατέρα δύο παιδιών, που γνωρίζει πολύ καλά τον Πωλ Ευμορφίδη και εξηγεί τόσο τους λόγους για τους οποίους ο «Mr. Coco Mat» αποφάσισε να δοκιμαστεί στον πολιτικό στίβο. Ο ίδιος μάλιστα στέλνει το δικό του μήνυμα προς τους Ξανθιώτες, αναφερόμενος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ενώ στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο XanthiNea.gr αναφέρεται στην πολυετή – και πολυεπίπεδη – δραστηριότητα της Coco Mat στην περιοχή, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας. 

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον Στάθη Ευστρατίου: 

Είσαι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τον Πωλ, επί σειρά ετών, και μάλιστα πολύ καλά. Ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή σου όταν έμαθες ότι σκοπεύει να ασχοληθεί με την πολιτική;

Τον Πωλ τον γνωρίζω περισσότερα από 17 χρόνια, όσα χρόνια εργάζομαι στην COCO-MAT. Ήμουν 24 χρονών και ήταν 48 (double score). Θυμάμαι στο ξεκίνημά μου στην εταιρεία που μου έδινε τρομερή δύναμη, έβγαζε ένα πάθος που ήθελα να το αποκτήσω και εγώ. Μου έλεγε να παλεύω καθημερινά για τα θέλω μου, για τα πιστεύω μου, για τους στόχους μου. Να μην «πέφτω» ποτέ παρά μόνο για κάμψεις. Να ιδρώνω καθημερινά. Αυτά που ακούτε και σήμερα από τον ίδιο, εγώ τα άκουγα πριν 17 χρόνια, στο εργασιακό μου ξεκίνημα (είμαι από τους τυχερούς που είχα αυτό το προνόμιο).

Δεν ήταν δύσκολο να τα κατακτήσω αυτά που μου έλεγε καθώς ήρθα με τρομερή όρεξη στην εταιρεία και τα περισσότερα μου τα είχαν περάσει ήδη οι γονείς μου. Ο πατέρας μου είναι από τους πιο δουλευταράδες και καλούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. Όλη μέρα στη μουτζούρα του συνεργείου και στα χωράφια για να διορθώνει τα ποτιστικά μηχανήματα των αγροτών της περιοχής και εγώ από δίπλα του να μαθαίνω τι σημαίνει δουλειά (Ο Παναγιώτης ο ξανθός, ο καλύτερος μάστορας στην Ξάνθη). Η μητέρα μου κρατούσε ένα σπίτι και μας έδωσε αξίες που μας βοήθησαν στην ζωή μας. Μάνα, σύζυγος, νοικοκυρά και για αρκετά χρόνια «νοσηλεύτρια» καθώς για πολλά χρόνια είχαμε κατάκοιτη τη γιαγιά μου στο σπίτι μας. Μεγάλο σχολείο για εμένα και τον αδερφό μου τον Κοσμά. Καταλαβαίνεις ότι ήρθα ψημένος και η έμπνευση του Πωλ με πήγε ακόμα πιο μπροστά, σαν άνθρωπο, σαν εργαζόμενο.

Όταν μου ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει κόμμα (το ΕΥ-Κίνηση), του είπα μόνο δύο λέξεις: «ΜΑΖΙ ΣΟΥ». Να σου πω την αλήθεια το περίμενα ότι θα το έκανε κάποια στιγμή. Θα ήταν κρίμα για τον τόπο μας να μην προχωρούσε σε αυτήν την κίνηση, την ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ! Για αυτό και ήμουν απόλυτα σύμφωνος και από την πρώτη στιγμή τον στήριξα και θα τον στηρίζω στο εγχείρημα αυτό. Με όλες μου τις δυνάμεις, με την καρδιά μου, με την αγάπη μου προς το πρόσωπό του και την πιο όμορφη οικογένεια του κόσμου που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 34 χρόνια, αυτήν της COCO-MAT!! Η χώρα μας χρειάζεται πολλούς ΠΩΛ και πολλούς ανθρώπους σαν αυτούς που ανήκουν στην ομάδα του ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ.

Αν και το ΕΥ μετράει μόλις μερικές ημέρες ζωής, ως πολιτικό κόμμα, έχει ήδη βρει υποστηρικτές. Έχοντας δει από πρώτο χέρι τις ζυμώσεις που οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του κόμματος, τι το διαφορετικό πιστεύεις ότι εκφράζει;

Το ΕΥ, το καλό δηλαδή, υπάρχει στη ζωή μας εδώ και δεκαετίες. Σε όλους τους τομείς. Αυτό θέλει η κίνηση αυτή να μεταφέρει, αυτό που οι άνθρωποι του ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ κάνουν πράξη εδώ και χρόνια. Πρέπει να πάμε μπροστά. Πρέπει η χώρα μας να αλλάξει προς το καλύτερο. Δε μπορεί να γίνει όμως αν δεν ακούσουμε ανθρώπους σαν τον Πωλ, σαν τον Λεωνίδα Καραΐσκο (τον πρόεδρο του κόμματος) ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο ΕΥ, που αποτελεί οδηγό για το πώς θα βρούμε το καλό στη ζωή μας. Δυστυχώς έχουμε μείνει στάσιμοι σε αυτήν τη χώρα, δίνοντας το πλεονέκτημα σε άλλα κράτη να αποκτούν δυναμική, εις βάρος των Ελλήνων.

Έχω δύο μικρά παιδιά, τον Παναγιώτη και τον Θάνο, 9 και 6 ετών. Ο μικρός θα πάει τώρα στην πρώτη δημοτικού. Έχοντας την εμπειρία από τον μεγάλο μου γιο όμως, ο οποίος θα φοιτήσει στην Δ’ Δημοτικού, μπορώ να πω ξεκάθαρα ότι ο τρόπος που λειτουργούν τα σχολεία πρέπει να αλλάξει. Βλέπω ένα παιδί το οποίο εκτός από τις 5 ώρες στο σχολείο, πρέπει να διαβάσει και στο σπίτι και κατά συνέπεια να χάνει χρόνο από το παιχνίδι με τους φίλους και τον αδερφό του. Να χάνει ώρες από τη συμμετοχή του σε κάποια επιπλέον καλλιτεχνική ή αθλητική δραστηριότητα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν και να διαβάζουν μόνο τις ώρες του σχολείου. Κατά συνέπεια αυτό που αναφέρει το ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ, ότι τα παιδιά πρέπει να γυρίζουν στο σπίτι μετά το σχολείο χωρίς τσάντα, είναι μονόδρομος και πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο. 

Η σύζυγος μου είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε Δημοτικό Σχολείο της Ξάνθης. Προσωπικά την θαυμάζω για αυτό που κάνει. Όπως θαυμάζω όλους τους εκπαιδευτικούς. Πρέπει να ενισχύσουμε την ειδική αγωγή. Οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Επίσης, κάποια στιγμή, πρέπει να δημιουργηθούν πανεπιστημιακού επιπέδου σχολές για νέους υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μαραγκούς, γαζώτριες, ψυκτικούς, κομμώτριες/κουρείς, χτίστες, ανθρώπους που δημιουργούν με τα χέρια τους και οι οποίοι πλέον είναι ελάχιστοι στη χώρα μας. Και σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχουν…

Τι να πούμε για το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, την δημόσια υγεία! Αυτό που υποβαθμίζεται καθημερινά. Εμείς εδώ στην Ξάνθη το ζούμε. Είναι γνωστό το πρόβλημα με το Νοσοκομείο μας (ή Κέντρο Υγείας). Πρέπει τα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας να αναβαθμιστούν. Να είναι ισάξια με τα ιδιωτικά. Πρέπει να σταματήσουν οι κυβερνώντες όλα αυτά τα χρόνια να χωρίζουν τους Έλληνες σε πολίτες Α, Β, Γ κατηγορίας. Δε γίνεται ένας γιατρός που έχει αφιερώσει την ζωή του στην ιατρική επιστήμη, έχει στερηθεί πράγματα από την προσωπική του ζωή, έχει επενδύσει η οικογένειά του πολλές χιλιάδες ευρώ, να αμείβεται με 1.500-1.800€ και να κάνει 8 εφημερίες τον μήνα. Αυτά είναι τα δεδομένα στα δημόσια Νοσοκομεία. Και όταν ακούω από στόματα υπουργών ή του πρωθυπουργού ότι αναβαθμίσαμε το Ε.Σ.Υ. θυμώνω ακόμα περισσότερο διότι είναι κάτι που το ζω στον τόπο μου. Δε γίνεται να με κοροϊδεύεις για κάτι που ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Δεν αξίζει σε κανέναν Ξανθιώτη αυτή η κατάσταση. Δεν αξίζει σε κανέναν Ξανθιώτη να είναι πολίτης Β ή Γ κατηγορίας. Άκουσα πριν λίγες ημέρες ξανά το περίφημο «θα αναβαθμίσουμε το Ε.Σ.Υ.». Πώς; Πότε; Γιατί δεν έγινε τα τελευταία 4 χρόνια; Γιατί δεν έγινε τα προηγούμενα 4 χρόνια με διαφορετικό κόμμα στην εξουσία; Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό! Και για να σταματήσεις κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα από όλα να πρεσβεύεις και να έχεις μέσα σου το ΚΑΛΟ! Να αγαπάς και να σκέφτεσαι τον συνάνθρωπό σου, το ίδιο με τον εαυτό σου.

Το βλέπει ο κόσμος αυτό στο πρόσωπο και στα λόγια των ανθρώπων του ΕΥ, στο πρόσωπο και στα λόγια όλων όσων στηρίζουν το ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ. Για αυτό και απέκτησε υποστηρικτές. Γιατί ξέρουν ότι κάνουμε πράξεις και δε μένουμε στη θεωρία!

Στάθης Ευστρατίου: «Το ΕΥ πρεσβεύει το καλό – Πρέπει η χώρα να αλλάξει»


Στην Ξάνθη, στον πρώτο γύρο των εκλογών είδαμε την επικράτηση της ΝΔ, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, και από εκεί και πέρα είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμωμένο και το ΠΑΣΟΚ ενισχυμένο. Πιστεύεις ότι θα αλλάξει η εικόνα των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Ξάνθη, μετά και την συμμετοχή του ΕΥ, με δεδομένο και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα κόμμα που στηρίζεται από τον ιδρυτή της Coco Mat;

Ευελπιστώ και εγώ προσωπικά αλλά και ο Πωλ, στην πόλη που ξεκίνησε ένα μεγάλο κομμάτι του ΕΥ λόγω της παρουσίας της COCO-MAT και αυτών που πρεσβεύει όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας της εταιρείας στο νομό Ξάνθης, να δείξουμε μία ιδιαίτερη δυναμική. 

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΕΥ στον νομό μας είναι αξιόλογοι άνθρωποι, άνθρωποι της καθημερινότητας και της εργασίας. Η αγαπημένη μας Αλεξάνδρα Μπουδράκη, είναι ένας άνθρωπος που ανήκει στο δυναμικό της COCO-MAT εδώ και 28 χρόνια. Η θέση της στην εταιρεία (υπεύθυνη προσωπικού) της έχει δώσει άπειρες γνώσεις πάνω στα εργασιακά θέματα. Εκτός της εργασίας της στην COCO-MAT, δραστηριοποιείται και στον τομέα του μασάζ, με δική της επιχείρηση στην Ξάνθη. Μάλιστα, πριν λίγες εβδομάδες, κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε διεθνή διαγωνισμό μασάζ, σηκώνοντας τη σημαία την Ελληνική ψηλά και διαφημίζοντας την πόλη μας, την Ξάνθη μας! Την γνωρίζω 17 χρόνια, όσα χρόνια γνωρίζω και τον Πωλ. Είναι από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. ΑΝΘΡΩΠΟΣ με κεφαλαία γράμματα πρώτα από όλα. Γιατί λοιπόν ο Ξανθιώτης να μην ψηφίσει το ΕΥ που εκπροσωπείται από την Αλεξάνδρα; 

Γιατί ο Ξανθιώτης να μην ψηφίσει τον Σταύρο Παπαδόπουλο, γνωστό κουρέα της Ξάνθης, από τους πιο παλιούς στην πόλη μας; Ο Σταύρος παλεύει καθημερινά με την επιχείρησή του, γνωρίζει πολύ καλά πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κρατάς επιχείρηση τα χρόνια αυτά που διανύουμε. Εκτός των άλλων τρέχει ασταμάτητα με τον γιο του τον Αντώνη, για να κάνει ο μικρός το όνειρό του πραγματικότητα: Να γίνει ο καλύτερος ποδηλάτης στον κόσμο! Ο Αντώνης με τις δεκάδες διακρίσεις ανά την Ελλάδα (και όχι μόνο) στην ηλικιακή του κατηγορία, στο άθλημα της ποδηλασίας. Ακόμα ένας άνθρωπος που διαφημίζει την πόλη μας! Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να στηρίξουμε. Αυτούς που έχουν δοκιμαστεί στην καθημερινότητα. Ανθρώπους που δεν έχουν εμπλακεί ποτέ με την πολιτική, αλλά έχουν πολιτική άποψη και προσπαθούν καθημερινά για το καλύτερο!

Η COCO-MAT είναι μέσα στις 5 μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον νομό μας και πλέον από τις πιο παλιές όντας 32 χρόνια στην Ξάνθη. 32 χρόνια στην Ξάνθη και παρά τις δυσκολίες δε σκέφτηκε ποτέ να φύγει «για άλλες πολιτείες» όπως δυστυχώς έκαναν πολλές εταιρείες του τόπου μας τα τελευταία 20 χρόνια! Είναι το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής της COCO-MAT (το αναφέρω επειδή με έχει ρωτήσει αρκετός κόσμος θεωρώντας ότι η εταιρεία έχει εργοστάσια και σε άλλα μέρη) και φεύγουν από την Ξάνθη προϊόντα προς 120 σημεία πώλησης και ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Κάποια από αυτά είναι η Ιαπωνία και η Κίνα που αποτελούν από τα πιο δυνατά σημεία πώλησης προϊόντων μας με συνολικά 26 franchise καταστήματα σε αυτές τις 2 χώρες της Ασίας. Κορέα, Αμερική (Νέα Υόρκη), Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία, Κολομβία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Αλβανία, Ολλανδία, Γερμανία. Ίσως μου διαφεύγει και κάποιο. Όλα αυτά φεύγουν από την Ξάνθη μας. Στην Γερμανία έχουμε συνολικά 10 καταστήματα. Στην Ολλανδία 4 καταστήματα. Η Ολλανδία είναι η πιο δυνατή αγορά για εμάς. Μέσω των καταστημάτων και των προϊόντων μας, η Ξάνθη ακούγεται σε όλο τον πλανήτη. Έχουμε φιλοξενήσει πελάτες και συνεργάτες από παντού. Υπάρχει μία δυναμική που δεν είναι 100% γνωστή στους Ξανθιώτες. 

Σου τα λέω τώρα και όποιος επιθυμεί οι πόρτες είναι ανοιχτές να έρθει να μιλήσουμε και από κοντά, να ξεναγηθεί στο εργοστάσιο κ.τ.λ. Αυτό το κάνουμε με τα σχολεία του νομού μας. Μόνο φέτος έχουν επισκεφτεί το εργοστάσιό μας 17 σχολεία της περιοχής και 4 από άλλους νομούς. Το ίδιο κάνουν και πανεπιστήμια κυρίως από την Θεσσαλονίκη.Εκπαιδευτικές εκδρομές για να δούνε από κοντά τα παιδιά πώς παράγει μία ελληνική εταιρεία χειροποίητα, πώς εξάγει από την Ξάνθη σε όλο τον πλανήτη, ποιοι είναι αυτοί που τα φτιάχνουν και φυσικά να διδαχθούν ότι δεν ρυπαίνουμε το περιβάλλον, δεν πετάμε τίποτα και άλλες καλές πρακτικές. Αντί να πετάμε τα ρετάλια υφασμάτων και υλικών ξέρεις τι κάνουμε; Απασχολούμε δύο γυναίκες για να φτιάχνουμε διάφορα χρήσιμα για κάποιους πράγματα. Κρεβατάκια για σκυλιά και γάτες, παιχνιδάκια για τα παιδιά και τώρα ετοιμάζουμε 4.000 υφασμάτινες βαμβακερές κασετίνες για να δώσουμε σε όλα τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης. 

Είμαστε ήδη σε επαφή με την εξαιρετική διευθύντρια εκπαίδευσης κα. Στυλιανίδου για την ενέργεια αυτή. Θέλουμε το ΚΑΛΟ όλων. Πόσο μάλλον των παιδιών μας. Αντί για πλαστικές αγνώστου προελεύσεως κασετίνες, υφασμάτινες κασετίνες από ρετάλια υφασμάτων που η εύκολη λύση θα ήταν να τα πετάξεις! Για όλα αυτά και όχι μόνο για αυτά φυσικά, ζήτησα, ζητάμε, τη στήριξη των Ξανθιωτών αλλά και όλων των Ελλήνων.

Παρακολουθείς το πως εξελίσσεται η πορεία του ΕΥ, και μάλιστα από πολύ κοντά. Τι είναι αυτό που εισπράττεις εσύ από τον κόσμο ως αντίδραση στην πολιτική προσπάθεια που κάνει ο Πωλ Ευμορφίδης; 

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έβαλε τον Πωλ στο σπίτι του μέσω τους Dragon’s Den, της εκπομπής που συμμετείχε ο Πωλ. Και σου το λέω αν δεν το γνωρίζεις ήδη, συμμετείχε στην εκπομπή επειδή η φύση της εκπομπής ήταν να κάνουν οι επιχειρηματίες κάτι καλό για κάποιους νέους ανθρώπους ή επιχειρηματίες. Είχε το ΚΑΛΟ μέσα, για αυτό πήγε. Ο Πωλ είναι μεγάλη ψυχή. Στο λέει ένας άνθρωπος που τον γνωρίζει τόσα χρόνια. Θα στο πούνε και άλλοι άνθρωποι που τον γνωρίζουν χρόνια. Κάνει άπειρα πράγματα που δεν παρουσιάζονται, δε μαθαίνονται. Ίσως επειδή δεν πουλάει το ΚΑΛΟ. Βλέπεις κάθε μέρα στην τηλεόραση και στο ίντερνετ να παρουσιάζονται κυρίως δυσάρεστες καταστάσεις και γεγονότα. Τρέμεις μην είναι ανοιχτή η τηλεόραση και τι θα ακούσει το παιδί σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες.

Άκουσες ή είδες ποτέ να δείχνει τον Πωλ ή τον Χ Πωλ για τις άπειρες δενδροφυτεύσεις; Για τη στήριξη (το κάνει με πράξεις) προς τους σεισμόπληκτους, προς τους πυρόπληκτους, προς τους πλημμυροπαθείς; Είδες σε κανένα κανάλι για το διαγωνισμό που οργάνωσε και πήγε τέλεια, για το ποιος θα κάνει τις περισσότερες κάμψεις, για να στηρίξει τον αγώνα κατά των ναρκωτικών;

Ο κόσμος θέλει και θα θέλει τα επόμενα χρόνια, ακόμα περισσότερο, ανθρώπους σαν τον Πωλ. Κυρίως η νέα γενιά της χώρας η οποία βλέπει τι την περιμένει! Δε γίνεται να αντέξει η χώρα στο μέλλον με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα.

Ο Πωλ είναι ένας άνθρωπος, που έχει βοηθήσει ήδη πολλούς νέους, με το σωστό τρόπο (όχι με επιδόματα 150€) όπως βοήθησε και εμένα πριν 17 χρόνια, δεν πρέπει να μας σπρώξει αυτός για να τον ψηφίσουμε να μας εκπροσωπήσει. Πρέπει να του ζητήσουμε να μας εκπροσωπήσει και να του δώσουμε τη ψήφο μας χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρέπει να σταματήσει αυτή η επιδοματική πολιτική που μας αφήνει πίσω και δημιουργεί ανθρώπους του καναπέ. Αν τα χρήματα αυτά έπεφταν στην εργασία αντί την ανεργία και την αεργία, θα μπορούσαμε να παράγουμε περισσότερο, να εξάγουμε περισσότερο και να δημιουργούμε πλούτο για το νομό μας και τη χώρα μας. Και φυσικά ο εργαζόμενος να έχει καλύτερους μισθούς και έξτρα κίνητρα.

Στάθης Ευστρατίου: «Το ΕΥ πρεσβεύει το καλό – Πρέπει η χώρα να αλλάξει»


H Coco Mat είναι αυτό που λέμε από τα «μεγάλα βιομηχανικά κεφάλια» που έμειναν να δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Υπάρχει όμως γενικά μια αστάθεια, μια ρευστότητα στην αγορά. Είδαμε τα τελευταία χρόνια εργοστάσια να κλείνουν στην περιοχή. Η Coco Mat όμως επιμένει, και στηρίζει Ξάνθη. Αυτό είναι μια συνειδητοποιημένη απόφαση, για να στηριχθεί και η τοπική οικονομία, είναι θέμα συγκυριών;

Η COCO-MAT είναι ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγής στον νομό μας. Δε θα την χαρακτήριζα μεγάλη βιομηχανία. Είμαστε ένα εργοστάσιο, με 120 εργαζόμενους και πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες και προμηθευτές από την περιοχή μας. Ο τρόπος παραγωγής είναι διαφορετικός από αυτόν που ακολουθεί μία μεγάλη, αυτοματοποιημένη συνήθως, βιομηχανία. Έχουμε κάποια λίγα βασικά μηχανήματα (κυρίως γαζωτικές μηχανές) και κάποιες μηχανές επεξεργασίας ξύλου. Κατασκευάζουμε χειροποίητα στρώματα, κρεβάτια, έπιπλα, καναπέδες κ.α. είδη σπιτιού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Τα προϊόντα αυτά κατασκευάζονται στο μεγαλύτερο ποσοστό ή εξ ολοκλήρου από ανθρώπινα χέρια. Από χέρια Ξανθιωτών. Ένα από τα βασικότερα στοιχεία είναι ότι διανύουμε πλέον την 3η γενιά εργαζομένων. Έχουμε εργαζόμενους που δουλεύουν ή δούλευαν στο εργοστάσιο οι γονείς τους αλλά και εργαζόμενους που δούλευε ο παππούς ή η γιαγιά τους. Θέλουμε να κρατάμε αυτό το οικογενειακό στο εργοστάσιο και μέχρι σήμερα το κάνουμε καλά. Είναι σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους, να γνωρίζουν ότι θα βγούνε στη σύνταξη από εδώ. Είχα τη χαρά να «βγάλω» στη σύνταξη δεκάδες παλιούς εργαζόμενους. Εργαζόμενους που ξεκίνησαν να εργάζονται στο εργοστάσιο από το 1992-1993 και τους βρήκα εδώ το 2006 και δουλέψαμε μαζί σε όλα τα πόστα του εργοστασίου.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων υπήρχε πριν έρθω στο εργοστάσιο και τα πρώτα 6 χρόνια δουλέψαμε μαζί, δίπλα δίπλα, με όλους. Ο κυρ Μιχάλης, η Αλεξάνδρα, η Ρεβέκκα, οι Μαρίνες, η Λεμονιά, ο Φικρή, η Σουζάνα και το υπόλοιπο μισό και παραπάνω εργοστάσιο, που τους βρήκα εδώ το 2006. Αλλά και οι νεότεροι στην εταιρεία και εξίσου πλέον έμπειροι και αγαπητοί, ο Στέργιος, ο Σταύρος, ο Θανάσης, η Στεφανία, ο Μουσταφά, ο Φεϊζή, η Βαλεντίνα, η Μπελκίζ, η Λουντμίλα και όλοι οι υπόλοιποι που ήρθαν στην εταιρεία μετά από εμένα.

Ξέρεις πόσο χαρούμενος είμαι που ξέρω όλο τον κόσμο στο εργοστάσιο με το μικρό τους όνομα, ξέρω τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους. Και αυτοί γνωρίζουν τη δική μου οικογένεια! Πίστεψέ με, αυτό δεν το αλλάζεις με τίποτα, ότι πρόταση και να σου έρθει κάποια στιγμή στην εργασιακή σου καριέρα! Να σε ενημερώσω λοιπόν ότι την ίδια σχέση, με όλους στο εργοστάσιο, την έχουν και τα δύο αδέρφια Ευμορφίδη. Δεν αντιγράφω, ακολουθώ το καλό και το σωστό!

Η COCO-MAT παραμένει και επιμένει Ξανθιώτικα! Γίνεται προσπάθεια να φέρουμε επενδύσεις στην περιοχή, να γίνουν πράγματα επιτέλους. Όχι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει σκέψη να φύγουμε, αλλά κοιτάμε πώς θα μεγαλώσουμε και άλλο στην περιοχή είτε ως COCO-MAT είτε και σε άλλους κλάδους.

Στάθης Ευστρατίου: «Το ΕΥ πρεσβεύει το καλό – Πρέπει η χώρα να αλλάξει»


Δώσε μας κάποια στοιχεία για την εταιρία. Πόσα άτομα απασχολεί, σε ποιες περιοχές δραστηριοποιείται; Βλέπουμε ότι κάθε τόσο κάνετε και νέα ανοίγματα, δημιουργούνται και νέες θέσεις εργασίας. Ποια είναι τα σχέδια της Coco Mat για τα επόμενα χρόνια; 

Το εργοστάσιο της COCO-MAT απασχολεί άμεσα γύρω στα 120 άτομα. Όλα τα συνεργεία που χρειαζόμαστε για τα ηλεκτρολογικά, κτιριακά, υδραυλικά, για τις γαζωτικές μηχανές, για τα κλαρκ κ.τ.λ. είναι από την Ξάνθη και είναι οι εξωτερικοί συνεργάτες μας. Επίσης στην Ξάνθη έχουμε περισσότερους από 50 προμηθευτές, άλλους μικρότερους και άλλους μεγαλύτερους. Δε θα μιλήσω ακριβώς με νούμερα αλλά είναι ένα καλό εφταψήφιο νούμερο αυτό που πέφτει στην αγορά της Ξάνθης για τις ανάγκες του εργοστασίου. 

Κάθε χρόνο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, κάνουμε ένα γενναίο καλάθι με Ξανθιώτικα προϊόντα, για κάθε εργαζόμενο του εργοστασίου. Έχουμε εξαιρετικά προϊόντα στον νομό μας! Κρασιά, μέλι, ταχίνι, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, γλυκά, λάδι κ.α. πολλά. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να τιμήσουμε και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους αυτούς που παράγουν αυτά τα ωραία προϊόντα και βοηθάνε τον τόπο μας.

Συνολικά η COCO-MAT μαζί με τα αδερφάκια της (επαγγελματικά πλυντήρια πλύσης λευκών ειδών και νοσοκομειακού ρουχισμού Spick & Span, καλλυντικά Zealots, τα ξύλινα ποδήλατά της COCO-MAT bike, τα ξενοδοχεία μας, την εταιρεία EF93 με τα πανέμορφα και ιδιαίτερα προϊόντα υπόδησης, την εταιρεία ακίνητης περιουσίας Μπλε Κέδρος κ.α.), απασχολούν στην Ελλάδα αρκετές εκατοντάδες εργαζομένων, ίσως φτάσαμε και στους 1000. Αν δεν τους φτάσαμε ακόμα, αυτό θα γίνει σίγουρα μόλις λειτουργήσει και το 5ο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της Αθήνας, το ξενοοδοχείο «Φ»). 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα