ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά - Δεκαπέντε φωτογράφοι

ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά - Δεκαπέντε φωτογράφοι

ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά - Δεκαπέντε φωτογράφοι

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά - Δεκαπέντε φωτογράφοι».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Εικαστικό Κέντρο του Νομαρχείου Έβρου, (Βασ. Αλεξάνδρου & Ψαρών, Αλεξανδρούπολη), το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, στις 20:00.

Για το φωτογραφικό λεύκωμα θα μιλήσουν οι:

Πάνος Κοκκινιάς, Επιμελητής του φωτογραφικού λευκώματος, Φωτογράφος και Διδάκτωρ φωτογραφίας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Οι δεκαπέντε φωτογράφοι - δημιουργοί του φωτογραφικού λευκώματος «ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά Δεκαπέντε φωτογράφοι».

Δημοσθένης Καραγεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης.

Τους ήχους της οροσειράς της Ροδόπης θα μας μεταφέρει η Μαργαρίτα Γαλανού, θρακιώτικη λύρα.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Τσολάκης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η θεματολόγια του project "ΡΟΔΟΠΗ", είναι ευρεία με μοναδικό περιορισμό την γεωγραφική θέση των λήψεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός των ορίων της οροσειράς της Ροδόπης. Μια οροσειρά συνολικής έκτασης 19.000 τ. χλμ. από τα οποία, το 18% βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια και το υπόλοιπο στη βουλγαρική.

Μια οροσειρά μαγική, σπαρμένη κάστρα, εκκλησίες, τεμένη, αρχοντικά, καλύβες, μαντριά, ξερολιθιές, γεφύρια. Με τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλλους, με απροσδόκητη χλωρίδα και πανίδα. Το πιο όμορφο στοιχείο της όμως, είναι το ανθρώπινο. Χαμόγελα, κεράσματα, φιλοξενία από πρόσωπα με διαφορετικές κουλτούρες, ήθη, έθιμα, θρησκεύματα και παραδόσεις. Ένας τόπος όπου συνυπάρχουν διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες, μια αρμονική ποικιλομορφία ανθρώπων που σπάνια συναντάς.

Η διαδικασία της φωτογράφισης μοναδική: δεκαπέντε φωτογράφοι, μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ταξιδέψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα σε Ελλάδα και Βουλγαρία αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, με κάθε ευκαιρία, αργίες, Σαββατοκύριακα, απογεύματα, για να δημιουργήσουν αυτό το φωτογραφικό λεύκωμα.

Οι δημιουργοί: Νίκος Ανδρεαδάκης, Στράτος Βλασακίδης, Γιάννης Γκόγκος, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Σωτήρης Ζωάκης, Γιάννης Καλτσεράς, Χρήστος Μαλτέζος, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Κατερίνα Παπαπαναγιώτου, Άννα Παρασκευίδου, Γιούλα Πάτση, Ανέζα Σπανοπούλου, Συμεών Χατζηλίδης, υπό την επιμέλεια του Πάνου Κοκκινιά, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά και αποτύπωσαν με σύγχρονη ματιά την οροσειρά της Ροδόπης του σήμερα.

Τo φωτογραφικό λεύκωμα «ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά Δεκαπέντε φωτογράφοι» κυκλοφορεί από το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης και τις Εκδόσεις Τόπος.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, παράλληλα με την παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος θα γίνουν και τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά - Δεκαπέντε φωτογράφοι».

Διάρκεια Έκθεσης: 8 έως 15 Ιουλίου 2023 καθημερινά 20:00 - 23:00 στο Εκθεσιακό Εικαστικό Κέντρο Νομαρχείου Έβρου (Βασ. Αλεξάνδρου & Ψαρών, Αλεξανδρούπολη).

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال