Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής έφτασε ο καπνός από τη φωτιά!

Κοινοποίηση

Μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής έφτασε ο καπνός από τη φωτιά!

Ο καπνός φαίνεται από τη δασική πυρκαγιά στα όρια μεταξύ Βοιωτίας και Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ανέμους στις ακτές της Βόρειας Αφρικής!

Μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής έφτασε ο καπνός από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Δερβενοχώρια, όπως αποτυπώνεται από το meteo.




Οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια στα όρια μεταξύ Βοιωτίας και Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, διανύοντας σχεδόν 700km, το πρωί (10:30) της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια, όπως όλα δείχνουν με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι Πανόραμα και Πουρνάρι. Η φωτιά κινείται προς τα τα δυτικά και κατευθύνεται προς τα Βίλια και την Οινόη, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση.




Στο μεταξύ, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα