Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα στα Άβδηρα – Κινητοποιήθηκαν πολίτες

Κοινοποίηση

Τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα στα Άβδηρα – Κινητοποιήθηκαν πολίτες

Μια θαλάσσια χελώνα σοβαρά τραυματισμένη εντόπισαν την Κυριακή (16/07) λουόμενοι στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης, στους κόλπους λίγο μετά τον Άη Γιάννη στα Άβδηρα. 




Η χελώνα εμφανίστηκε στα ρηχά και στη συνέχεια στην ακτή, έχοντας δύο τραύματα στο κεφάλι, τα οποία εικάζεται ότι προήλθαν από προπέλα. 

Στη θέα του άτυχου ζώου ευαισθητοποιημένοι πολίτες έσπευσαν να συνδράμουν, αναζητώντας παράλληλα πληροφορίες για τις ενέργειες στις οποίες θα έπρεπε να προβούν.

Παράλληλα, υπήρξε κινητοποίηση και μέσω των social media, όπου διακινήθηκε η φωτογραφία του τραυματισμένου ζώου, πάλι προς αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για τη περισυλλογή και τη φροντίδα της θαλάσσιας χελώνας. 




Το περιστατικό αποτελεί ίσως και ένα «καμπανάκι», για την ανάγκη τοποθέτησης ενημερωτικών πινακίδων στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης με πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι λουόμενοι που εντοπίζουν τραυματισμένα ή και νεκρά θαλάσσια ζώα. 

Το πρωί της Κυριακής μάλιστα μια ακόμα θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή στη Σκάλα Αβδήρων.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα