Βιβλίο για την εκμάθηση της Θρακιώτικης Λύρας από τον Ξανθιώτη Αλέξανδρο Κοκκαλίδη

Βιβλίο για την εκμάθηση της Θρακιώτικης Λύρας από τον Ξανθιώτη Αλέξανδρο Κοκκαλίδη

Βιβλίο για την εκμάθηση της Θρακιώτικης Λύρας από τον Ξανθιώτη Αλέξανδρο Κοκκαλίδη

Ένα βιβλίο για την εκμάθηση της Θρακιώτικης λύρας κυκλοφόρησε ο Αλέξανδρος Κοκκαλίδης, από την Ξάνθη, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Φίλιππος Νάκας» 

Όπως εξηγεί ο Ξανθιώτης συγγραφέας σε σημείωμά του, «το παρόν βιβλίο είναι αποτέλεσμα πολυετούς ενασχόλησης με την θρακιώτικη λύρα, όσον αφορά την εκμάθηση, την διδασκαλία, την κατασκευή και την ιστορία της. Φαίνεται ένα μουσικό όργανο με τρεις χορδές. 

Τα τραγούδια που αντιπροσωπεύει να είναι μικρής έκτασης. 

Είναι δύσκολο να παίξει κάτι άλλο πέραν της θρακιώτικης μουσικής. Παρ’ όλα αυτά έχει τόσο πλούτο η θρακιώτικη μουσική σε ρυθμούς, μελωδίες, στολίδια, δοξαριές που σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. 

Αγαπώντας αυτό το μουσικό όργανο και λόγω του ότι ήταν παραγκωνισμένο, μου έδινε το κίνητρο όλο και πιο πολύ να το εξελίσσω, θέτοντας τον εαυτό μου υπεύθυνο να πάω τη θρακιώτικη λύρα ένα βήμα παραπάνω. 

Το παρόν βιβλίο λοιπόν, είναι ένα βήμα παραπάνω, ώστε οι επόμενες γενιές να βρούνε τις βάσεις που δεν βρήκαμε εμείς και να μπορούνε να διδαχθούνε τη λύρα είτε στα ωδεία, είτε στα μουσικά σχολεία, είτε στην ανώτατη εκπαίδευση και αυτοί με την σειρά τους να το προχωρήσουν ακόμα παραπέρα». 

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο www.nakas.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال