Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα: Οι Τούρκοι έδωσαν τελικά άδεια

Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα: Οι Τούρκοι έδωσαν τελικά άδεια

Παρά τις πιέσεις ερντογανικών κύκλων –κάτι που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου–, οι τουρκικές Αρχές σχεδόν στο παρά πέντε έστειλαν και την επίσημη γραπτή άδεια για την τέλεση Θείας Λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Φέτος η παρουσία χριστιανών στο σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού πέρασε από τα 40 κύματα, με το αρχικό «όχι», που έγινε προφορικό «ναι», και μέχρι την πολυπόθητη επίσημη άδεια.

Το Φανάρι με ανακοίνωσή του εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον νομάρχη Τραπεζούντας, αλλά και προς όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές Αρχές.

«Ευχαρίστως ανακοινούται ότι την πρωίαν της σήμερον, Παρασκευής, 11ης τ.μ. Αυγούστου, ελήφθη εις τα Πατριαρχεία και η γραπτή άδεια (ημερομ. 11 Αυγούστου) διά την τέλεσιν της Θείας Λειτουργίας εις την Παναγίαν Σουμελά, διά την οποίαν και εκφράζονται θερμαί ευχαριστίαι προς τον υπογράφοντα αυτήν νομάρχην Τραπεζούντος και ευρύτερον προς τας αρμοδίας κυβερνητικάς Αρχάς», αναφέρεται.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال