i-xanthi-allios

«Δημότες & Δημότισσες, ενώπιον των ευθυνών τους» - Γράφει ο Συμεών Λαφτσόπουλος

«Δημότες & Δημότισσες, ενώπιον των ευθυνών τους» - Γράφει ο Συμεών Λαφτσόπουλος

Δημοτικές Εκλογές 2019 - Β’ Γύρος: 

  • Εγγεγραμμένοι στο Δήμο Ξάνθης: 54.130
  • Έγκυρα Β’ Γύρου: 18.013, έναντι 25.521 του Α’ Γύρου.
  • Τσέπελης: 9.304 & Δημαρχόπουλος 8.709 
  • Ποσοστό των εγκύρων επι των εγγεγραμμένων 33,28%

Το ποσοστό αποχής απογοητευτικό, προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς. 

Πέραν αυτού, μέσα σ’ ένα τέτοιο προβληματικό περιβάλλον, είναι δεδομένο πως αφήνουμε ορθάνοιχτο το δρόμο σε ορισμένες συμπαγείς μειοψηφικές ομάδες, να αποκτούν ιδιαίτερη δυναμική στην ανάδειξη του νικητή και να καθορίζουν το μέλλον όλων μας. Είναι αυτό κάτι για το οποίο συμφωνούμε και το επικροτούμε; Θέλω να πιστεύω πως όχι… Έχουμε την ανάγκη μια πιο δυνατής, συνειδητοποιημένης  και αντιπροσωπευτικής παρουσίας. 

Είναι αδιαμφισβήτητο πως οι εκλογές οφείλουν να αντιμετωπίζονται σε πλαίσιο γνωσιακής συμπεριφορικής προσέγγισης, δηλαδή με βαθιά επίγνωση της αιτίας των διαχρονικών προβλημάτων, ώστε να αποκτήσουμε την ικανότητα να τα αντιμετωπίσουμε διεξοδικά και συντεταγμένα.

Για να δρομολογηθεί όμως  αυτή η προσέγγιση,  είναι απαραίτητη η υπευθυνότητα και η συνδρομή, όλων των κυρίων συντελεστών της εκλογικής διαδικασίας, που σημαίνει:

1ο Να ψηφίσουμε μαζικά, ώστε να εξασφαλίζεται το αντιπροσωπευτικότερο για την κοινωνία αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη έμφαση οφείλει να δοθεί στη δραστηριοποίηση των νέων γενεών. Να  πάρουν με ενθουσιασμό την κατάσταση στα χέρια τους. Μην αφήσουν τους άλλους, τους λίγους, να αποφασίζουν γι’ αυτούς. Να γίνουν μέρος της λύσης και όχι της μίζερης αδράνειας. Σε τελική ανάλυση είναι καλύτερο να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες…

2ο Να επιλέξουμε κατ’ αρχήν το καλύτερο υλοποιήσιμο πρόγραμμα, που θα υποστηρίζεται όμως από την καλύτερη δυνατή ομάδα Δημοτικών Συμβούλων. Το Πρόγραμμα από μόνο του δεν εγγυάται την υλοποίησή του, χωρίς τους κατάλληλους και εξειδικευμένους Συμβούλους. Ούτε όμως οι πιθανόν κατάλληλοι Σύμβουλοι, θα μπορέσουν να έχουν επιτυχία στο έργο τους, αν δεν υφίσταται το ανάλογο ρεαλιστικό πρόγραμμα. Ο σκελετός δηλαδή εκείνος που θα τους ωθήσει να προετοιμασθούν, να οργανωθούν και να στοχεύσουν. Ανάμεσα δε σε πρόγραμμα και Συμβούλους, στέκει ο Δήμαρχος ως μαέστρος, που οφείλει να διευθύνει αρμονικά την “ορχήστρα”, ώστε να αποδίδει το μέγιστο αποτέλεσμα. Συνεπώς καλείται ο Δημότης και η Δημότισσα να επιλέξουν το ιδανικότερο πακέτο, που θα αποδώσει στην πόλη τους το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

3o Να αφιερώσουμε ικανό χρόνο, για την επιλογή της παράταξης του υποψηφίου Δημάρχου καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει από πλευράς του ψηφοφόρου μια έρευνα, για να αποκαλύψει την αλήθεια. Αυτός όμως είναι άλλωστε  και ο ορισμός του υπεύθυνου πολίτη. Τα ανούσια συνθήματα, τα πομπώδη σλόγκαν, οι αβρότητες, τα χτυπήματα στην πλάτη, το κλείσιμο του ματιού και οι υποσχέσεις που δε δεσμεύουν παρά μόνο εκείνους που τις δέχονται, δεν αποτελούν τις σωστές επιλογές. Ούτε βέβαια ψηφίζουμε δήμαρχο, με μοναδικό κριτήριο αυτόν που διοργανώνει λουσάτες συναυλίες και θορυβώδη πανηγύρια. Η πρόοδος και η ασφάλεια του δήμου επιβάλλει επιλογές ανθρώπων, που θα κινούνται με γνώση, αποφασιστικότητα, έτοιμοι να συγκρουστούν με κάθε παθογένεια και κάθε λογής συμφέροντα..

Τα καμπανάκια των κινδύνων έχουν χτυπήσει προ πολλού. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, ώστε να επιλέξουμε μια ομάδα δυνατή, έτοιμη, συμπαγή, με όραμα, προετοιμασία, αποφασιστικότητα και όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία. Απαλλαγμένη από δεσμεύσεις, εξαρτήσεις και αδιέξοδες συμμαχίες, που ακροβατούν πρόσκαιρα σε εύθραυστες ισορροπίες. 

Η ομάδα αυτή υπάρχει και σας προσκαλεί όλους, συμπολίτες και συμπολίτισσες, να προσεγγίσετε το όραμα και το πρόγραμμά της. Να επιλέξετε προσεκτικά από τις τάξεις της, τους μαχητές εκείνους που είναι διατεθειμένοι να δώσουν καθημερινές μάχες , που θα σπρώξουν την πόλη μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Έτσι, μαζί θα καταστήσουμε το Δήμο μας,  “ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ”, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο Χαράλαμπο, άνθρωπο έντιμο και ειλικρινή, που η προηγούμενη εμπειρία του τον δίδαξε και τον ωρίμασε. Κατάφερε  να εμπνεύσει μια ομάδα νέων καταξιωμένων και ελπιδοφόρων ανθρώπων, που συστρατεύτηκαν, ώστε το όραμα να αποκτήσει σάρκα και οστά..  

Αν δεν υπάρχει δρόμος, εμείς θ’ανοίξουμε το δρόμο…

Εμπιστευτείτε μας. 

Έχουμε τον τρόπο και τη θέληση, ενισχύστε τη δύναμή μας…

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

«Δημότες & Δημότισσες, ενώπιον των ευθυνών τους» - Γράφει ο Συμεών Λαφτσόπουλος

Λαφτσόπουλος Συμεών

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

“ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ”

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال