Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Εγνατία Οδός: Φόβος και τρόμος από τους λαθροδιακινητές

Κοινοποίηση

Εγνατία Οδός: Φόβος και τρόμος από τους λαθροδιακινητές


Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται διαρκώς τα περιστατικά με λαθροδιακινητές που κινούνται ανάποδα στην Εγνατία Οδό, προκαλώντας δυστυχήματα και σκορπώντας τον φόβο στους κατοίκους της περιοχής.

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει στις αρμόδιες αρχές στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς το τελευταίο διάστημα αυξάνονται διαρκώς τα περιστατικά με αυτοκίνητα λαθροδιακινητών που κινούνται ανάποδα στην Εγνατία Οδό.




Τα αυτοκίνητα αυτά, συνήθως κλεμμένα, κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες σε μία προσπάθεια να ξεφύγουν από τα μπλόκα της Αστυνομίας και ρισκάροντας να εμπλακούν σε πολύνεκρα δυστυχήματα.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό έγινε προχθές και καταγράφηκε από κάμερα αυτόπτη μάρτυρα. Όπως βλέπουμε στο video, έχει στηθεί μπλόκο στον κόμβο Αρδανίου, για να σταματήσει ένα όχημα που κινείται με ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα.

Το αυτοκίνητο με τους λαθρομετανάστες δεν σταματά στα σήματα των αστυνομικών και συνεχίζει χωρίς να κόψει ταχύτητα, με τον αστυνομικό να αποφεύγει την τελευταία στιγμή.




Κάποιοι βέβαια θα παρατηρήσουν ότι το συγκεκριμένο μπλόκο δεν ήταν σωστά στημένο, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να αποκτήσει κάποια ειδικά συστήματα με καρφιά, ώστε να μπορεί να είναι αποτελεσματική σε τέτοια περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την λήψη άμεσων μέτρων για τη ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου παραβίασης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας από λαθροδιακινητές, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή διερχόμενων οδηγών και επιβαινόντων στο οδικό δίκτυο της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Αφορμή για την τηλεδιάσκεψη έδωσε το τελευταίο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που συνέβη στον επαρχιακό δρόμο στο Δωρικό, έξω από την Αλεξανδρούπολη, κατά το οποίο τραυματίστηκε εξαμελής οικογένεια, (πατέρας, μάνα και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους), όταν το αυτοκίνητο τους συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο ΙΧ αυτοκίνητο, με το οποίο Σύρος διακινητής μετέφερε ομοεθνή του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.




Στην τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε να εντατικοποιηθεί η επιτήρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε ανάλογες περιπτώσεις, οι οποίες είναι πολύ συχνές τον τελευταίο καιρό.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο αυτό θα διαβιβαστούν άμεσα προτάσεις στην Εταιρεία “Εγνατία Οδό“ για αποτρεπτικές τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και θα εξεταστεί κάθε άλλο πρόσφορο μέσο τεχνικής παρέμβασης, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.




Επισημαίνεται επίσης ότι τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στα σύνορα, για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα, έχουν οδηγήσει τους λαθροδιακινητές σε νέες πρακτικές, όπως η μετακίνηση μέσω δευτερευουσών οδών ή και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, για να αποφύγουν την αστυνομία, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τις ζωές οδηγών και επιβαινόντων στα οχήματα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα e-evros.gr, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναστατωθεί με όλη αυτή την κατάσταση και τα περιστατικά ανάποδης οδήγησης στην Εγνατία Οδό. Μάλιστα, το Σάββατο 5 Αυγούστου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στην Αλεξανδρούπολη, έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι αρχές για αυτού του είδους τα περιστατικά.

@505t60 #تركيا🇹🇷اسطنبول #اليونان🇬🇷🇬🇷_اثينا #صربيا🇷🇸 ♬ الصوت الأصلي – مجد


ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα