Έκτακτη σύγκλιση της Πολιτικής Προστασίας στην Ξάνθη

Έκτακτη σύγκλιση της Πολιτικής Προστασίας στην Ξάνθη

Έκτακτη σύγκλιση από τον Δήμος Ξάνθης, του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήσαμε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (21/08) στο Δημαρχείο Ξάνθης.

Σκοπός της συνεδρίασης των μελών του ΣΟΠ, η λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων και δράσεων αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς

Να σημειωθεί ότι στη πόλη της Ξάνθης η σχετική υγρασία ήταν στο  10%, γεγονός που παραπέμπει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ενώ επιπλέον η Ξάνθη είναι ανάμεσα στις περιοχές που σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ βρίσκεται, την Τρίτη 22 Αυγούστου, στην κατηγορία 4 - πολύ υψηλού δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την οδηγία που απέστειλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, οι Δήμοι των ΠΕ που βρίσκονται σε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, θα πρέπει να συγκαλέσουν έκτακτα ΣΟΠ, για την επικαιροποίηση των Επιχειρησιακών τους Σχεδίων.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال