Επιστολή Δημαρχόπουλου σε Χρυσοχοΐδη για την Παθολογική

Επιστολή Δημαρχόπουλου σε Χρυσοχοΐδη για την Παθολογική

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, απέστειλε ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, που συμπεριλαμβάνεται στους διεκδικητές του Δήμου Ξάνθης στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. 

Σε σχετικό ενημερωτικό – δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη Δήμος Πρότυπο αναφέρονται τα εξής για τις ενέργειες του κ. Δημαρχόπουλου: 

Ο υπ. Δήμαρχος Ξάνθης με το συνδυασμό ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, αντιλαμβανόμενος την ανησυχία των συμπολιτών μας αλλά και την απραξία της σημερινής δημοτικής Αρχής, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ασκήσει πιέσεις προς ταχεία επίλυση του ζητήματος, αναλογιζόμενος  την ανάγκη φροντίδας  υγείας των συμπολιτών μας, σε μία περίοδο μάλιστα, που προσκαλούμε χιλιάδες κόσμου στον τόπο μας, να συμμετέχουν στις "Γιορτές της Παλιάς Πόλης”. 

Άμεσα, μόλις πληροφορηθήκαμε για το εξαιρετικά επείγον ενημερωτικό δελτίο του ιατρού κ. Φερεσιάδη, προϊσταμένου της Παθολογικής κλινικής του Γ.Ν.Ξ., απεστάλη στο Υπ. Υγείας η επισυναπτόμενη επιστολή και αιτηθήκαμε συνάντηση με την διοικήτρια του Γ.Ν.Ξ. με σκοπό την ενημέρωση μας επί του ζητήματος αλλά και την γενικότερη συνεργασία που οφείλει να έχει ο Δήμος Ξάνθης με το Νοσοκομείο μας. 

Αποτελεί δέσμευση για εμάς, η συστηματική συνεργασία μας με το Γ.Ν.Ξ και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο πρόγραμμά μας, με σταθερή επιδίωξη την κάλυψη όλων των δίκαιων αιτημάτων του πολύπαθου αυτού φορέα υγείας.

Αναλυτικά η επιστολή στον Υπουργό: 

Αξιότιμο

Κύριο Χρυσοχοΐδη Μιχαήλ Υπουργό Υγείας

Κοιν:

Αξιότιμη κα. Αγαπηδάκη Ειρήνη, Αναπληρώτρια Υπ. Υγείας

Αξιότιμο κ. Θεμιστοκλέους Μάριο, Υφυπουργό Υγείας

Αξιότιμο κ. Βαρτζόπουλο Δημήτριο, Υφυπουργό Υγείας

Αξιότιμη κα. Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη, Γεν. Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας

Θέμα: Προβλήματα λειτουργίας παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Αξιότιμε Kε Υπουργέ,

Σύμφωνα με την επιστολή του προσωρινού προϊσταμένου και επιστημονικά υπευθύνου του παθολογικού τμήματος του Γ.Ν.Ξ. κυρίου Φερεσιάδη Ιωάννη προς την Διοικήτρια του Γ.Ν.Ξ., την οποία και σας επισυνάπτουμε, υπάρχει πλέον μείζον ζήτημα με το πρόγραμμα εφημεριών της παθολογικής κλινικής το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Με δεδομένο την πολύ υψηλή σημασία της παθολογικής κλινικής, για όλους τους Ξανθιώτες, επιπροσθέτως δε και εκ του γεγονότος ότι πλησιάζουν οι καθιερωμένες «Γιορτές της Παλιάς Πόλης» της Ξάνθης, όπου αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα, με συνέπεια οι ανάγκες του τμήματος σαφώς να πολλαπλασιάζονται, παρακαλούμε όπως εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα στελέχωσης, ώστε η κρίσιμη και βασικότατη αυτή κλινική να λειτουργεί κανονικά, στελεχωμένη με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Η εξάντληση του υπάρχοντος προσωπικού, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της κλινικής.

Σας ευχαριστούμε εκ προοιμίου, για την άμεση ανταπόκρισή σας.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال