Τουρισμός για όλους: Έναρξη τον Οκτώβριο του 2023

Τουρισμός για όλους: Έναρξη τον Οκτώβριο του 2023

Την έναρξη του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» τον ερχόμενο Οκτώβριο προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ η διάρκειά του θα είναι ένα έτος.

«Έχει στόχο να αναδείξει και προορισμούς και τις άλλες εποχές του χρόνου, ενισχύοντας την προσπάθεια για διεύρυνση της σεζόν», υπογράμμισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, συμπληρώνοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει διαφορές με τον πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας.

Επιστρέφει το «Τουρισμός για όλους» – Οι δικαιούχοι

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του τουρισμού στη Ρόδο, μέσα από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ανάλογα με αυτά που υπήρξαν για άλλες πληγείσες περιοχές στο πρόσφατο παρελθόν, όπως για παράδειγμα την Εύβοια. Το πρόγραμμα αυτό επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι στη δικαιοδοσία του.

Η κυρία Κεφαλογιάννη εστίασε και στο γεγονός ότι έχει προβληθεί και το θετικό αφήγημα από τις φωτιές στη Ρόδο, καθώς ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα και εκκένωσε τις περιοχές που κινδύνευαν, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού έδειξαν στους τουρίστες την ελληνική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο.

Σημειώνεται ότι ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του σε βρετανικό ραδιόφωνο, δεσμεύθηκε ότι η χώρα μας θα προσφέρει μια εβδομάδα δωρεάν διακοπών στους Βρετανούς τουρίστες οι οποίοι είχαν πρόβλημα με τη διαμονή τους στη Ρόδο κατά την περίοδο των φωτιών.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال