Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δήμο Νέστου – Ορατός στην Ξάνθη ο καπνός [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δήμο Νέστου – Ορατός στην Ξάνθη ο καπνός [ΒΙΝΤΕΟ]

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/08) στον Δήμο Νέστου, σε δασική έκταση στο Διαλεκτό, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική. 




Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη ωστόσο μεγάλα πύρινα μέτωπα στον Έβρο αλλά και νέα δασική πυρκαγιά στη Ροδόπη. 

Για την πυρκαγιά στο Διαλεκτό έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επι τόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενω ρίψεις νερού κάνει ενα αεροσκάφος.

Οι συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώνεται σε κοντινές περιοχές. Οι φλόγες κατευθύνονται δυτικά προς τα χωριά Δαμασκηνιά και Ξεριάς, ενώ εστάλη μήνυμα «112» για εκκένωση του Διαλεκτού προς την Παλιά Εθνική Οδό.  

Ο καπνός από το πύρινο μέτωπο στο Διαλεκτό έγινε ορατός σε χωριά του Δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ξάνθης – Χρυσούπολης. 

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δήμο Νέστου – Ορατός στην Ξάνθη ο καπνός [ΒΙΝΤΕΟ]

[Νεότερη ενημέρωση]: Yπάρχουν πληροφορίες ότι κάηκαν σπίτια και πως έχουν τραυματιστεί πυροσβέστες. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα