Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ορατός μέχρι την Ξάνθη ο καπνός από την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη

Κοινοποίηση

Ορατός μέχρι την Ξάνθη ο καπνός από την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη

Μέχρι την Ξάνθη έγιναν ορατά ίχνη του καπνού που προκαλεί η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/08) στην Αλεξανδρούπολη. 

Όπως αποτυπώνεται σε δορυφορικές εικόνες, το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο ενώ ο καπνός ταξιδεύει με κατεύθυνση προς τα δυτικά, σκεπάζοντας ένα μεγάλο τμήμα της Θράκης. 




Τα ίχνη του καπνού αρχικά έγιναν ορατά σε περιοχές της Κομοτηνής, όπως η Μαρώνεια, με παραθεριστές και κατοίκους να κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και βίντεο. 

Ακολούθως, ο καπνός έφτασε και στην Ξάνθη, αν και αρκετά ασθενέστερος σε ένταση και έκταση. 




Δορυφορική απεικόνιση πάνω από την Θράκη – Ο καπνός εξαπλώνεται δυτικά
Δορυφορική απεικόνιση πάνω από την Θράκη – Ο καπνός εξαπλώνεται δυτικά 

Το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε στην Αλεξανδρούπολη έχει προκαλέσει συναγερμό στην Πυροσβεστική, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και το έργο της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο. 

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, τόσο επίγεια όσο και εναέρια. Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό στο σημείο έχει σταματήσει από νωρίς το πρωί, ακριβώς λόγω των καπνών που έχουν σκεπάσει την ευρύτερη περιοχή. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα