Ποιες περιοχές είναι σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς [ΧΑΡΤΗΣ]

Ποιες περιοχές είναι σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (χάρτης)

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, κίνδυνος κατηγορία 4 προβλέπεται για τις περιφερειακές ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας. Στο επίπεδο υψηλού κινδύνου, κατηγορίας «3», είναι η Αττική, η Εύβοια, περιοχές της Πελοποννήσου, η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα.

Δείτε συγκεκριμένα τον χάρτη:

Ποιες περιοχές είναι σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (χάρτης)

Σημειώνεται ότι, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, και άλλα.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال