Πώς να βγάλετε τη σοκολάτα από τα ρούχα

Πώς να βγάλετε τη σοκολάτα από τα ρούχα

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο μέσα στο καλοκαίρι από το να απολαμβάνετε ένα πλούσιο και άκρως δελεαστικό παγωτό σοκολάτας. Τι μπορεί να χαλάσει αυτήν την απόλαυση; Το γεγονός ότι το παγωτό μπορεί να τρέξει και να λεκιάσει τα ρούχα σας.

{getToc} $title={Περιεχόμενα}

Αν και η σοκολάτα μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, ο λεκές της δεν είναι μόνιμος -αρκεί να ακολουθήσετε τη σωστή προσέγγιση καταπολέμησης των λεκέδων.

Γιατί λεκιάζει η σοκολάτα

Η σοκολάτα σίγουρα θα προκαλέσει λεκέ στα ρούχα σας, αλλά αν ενεργήσετε γρήγορα, δεν θα μπορέσετε ποτέ να καταλάβετε ότι υπήρχε εκεί. Γιατί λεκιάζει η σοκολάτα; Το σκούρο χρώμα έχει φυσικά μεγάλη σχέση με αυτό. Η σοκολάτα παρασκευάζεται από τους καρπούς των κακαόδεντρων, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες -μια φυσική οργανική ένωση που είναι γνωστή για τις σκούρες χρωστικές τους -οι τανίνες βρίσκονται επίσης στο κρασί και το τσάι, τα οποία και τα δύο λεκιάζουν).

Οι λεκέδες της σοκολάτας μπορεί, επίσης, να είναι λιπαροί, λόγω της περιεκτικότητας σε βούτυρο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας σκούρος, λιπαρός λεκές σοκολάτας είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθεί, αλλά έχουμε το tasteofhome.com μοιράζεται τα σωστά βήματα για να καθαρίσετε αποτελεσματικά έναν λεκέ σοκολάτας από τα ρούχα σας.

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από φρέσκια σοκολάτα

Όσο ο λεκές είναι φρέσκος, χρησιμοποιήστε αμέσως ένα μαχαίρι ή ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο μπορείτε τη σοκολάτα από το ύφασμα. Μάλιστα, μπορείτε να τοποθετήσετε το ρούχο στο ψυγείο για 10-15 λεπτά, κάτι που θα βοηθήσει στη στερεοποίηση της σοκολάτας και θα διευκολύνει την απομάκρυνσή της.

Γυρίστε το ρούχο ανάποδα και ξεπλύνετε το λεκέ με κρύο νερό και στη συνέχεια εφαρμόστε ενζυμικό απορρυπαντικό απευθείας στον λεκέ, καθώς τα ένζυμα βοηθούν στη διάσπαση των συστατικών του λεκέ. Βοηθήστε το απορρυπαντικό να διαπεράσει το λεκέ με μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες ή τρίψτε απαλά το ύφασμα με το χέρι. Αφήστε το απορρυπαντικό να δράσει για πέντε έως 10 λεπτά, αναφέρει το newsbeast.gr

Χωρίς να ξεπλύνετε το απορρυπαντικό, περάστε το λεκιασμένο ρούχο από έναν κανονικό κύκλο πλύσης ρούχων στην πιο ζεστή ρύθμιση νερού.

Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος, ελέγξτε το ρούχο και επαναλάβετε τη διαδικασία ανάλογα με τις ανάγκες. Μην βάλετε το λερωμένο ρούχο στο στεγνωτήριο, καθώς, ο λεκές σοκολάτας αν δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς μπορεί να εγκατασταθεί μόνιμα στις ίνες του ρούχου σας.

Πώς να αφαιρέσετε τους παλιούς λεκέδες σοκολάτας από τα ρούχα

Οι σταθεροί λεκέδες σοκολάτας θα χρειαστούν λίγο περισσότερη δουλειά για να αφαιρεθούν. Πρώτα, απομακρύνετε ξύνοντας κάθε στεγνή, στερεή σοκολάτα που έχει παραμείνει στο ρούχο.

Εφαρμόστε ένα ισχυρό απορρυπαντικό λεκέδων και αφήστε το να δράσει για περίπου πέντε λεπτά.

Πλύνετε το λερωμένο ρούχο σε ένα κανονικό πρόγραμμα στο πλυντήριο και χρησιμοποιήστε ένα ενζυμικό απορρυπαντικό και μια κουταλιά χλωρίνη οξυγόνου, για να ενισχύσετε τη δύναμη του απορρυπαντικού.

Εάν ο λεκές είναι ακόμα ορατός μετά τον κύκλο πλύσης, επαναλάβετε τη διαδικασία όπως απαιτείται πριν από το στέγνωμα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال