Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στάχτη και καπνός έφτασαν στην Ξάνθη από τη μεγάλη φωτιά στη Ροδόπη

Κοινοποίηση

Στάχτη και καπνός στην Ξάνθη από τη μεγάλη φωτιά στη Ροδόπη έφτασαν

Κάτοικοι της παραλιακής ζώνης της Ξάνθης αναφέρουν πως στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν στάχτη και αποκαΐδια από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ροδόπη, τα οποία μεταφέρθηκαν με τον αέρα. 




Την ίδια στιγμή ο πυκνός μαύρος καπνός από το πύρινο μέτωπο στο χωριό Σώστης είναι ορατός από διάφορα σημεία της Ξάνθης με τους κατοίκους να εκφράζουν τη θλίψη τους για την καταστροφή που πλήττει τη Ροδόπη, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά. 

Ο καπνός μάλιστα δεν άργησε να ταξιδέψει μέχρι την Ξάνθη, λόγω του αέρα, ενώ οι εικόνες που καταγράφονται από την παραλιακή ζώνη με κατεύθυνση προς τη Ροδόπη, και το πύρινο μέτωπο, είναι αποκαρδιωτικές. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η φωτιά έχει κάψει σπίτια ενώ έχουν εκκενωθεί οικισμοί, καθώς νωρίτερα έγινε χρήση του 112. 

Κάτοικοι που βρίσκονται στον Ιάσμο παρακολουθούν την πορεία εξάπλωσης της φωτιάς με μεγάλη αγωνία, εκφράζοντας ανησυχίες για το εάν κινδυνεύουν και οι ίδιοι. 




Αντίστοιχες ανησυχίες και φόβο άλλωστε εκφράζουν και οι κάτοικοι της Ξάνθης οι οποίοι βλέπουν τη Θράκη να έχει παραδοθεί στις φλόγες, με τα πολλαπλά μέτωπα που ξεσπούν σε καθημερινή βάση. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα