i-xanthi-allios

Φωτιές στη Θράκη: Στη μάχη με τις φλόγες ο Στρατός

Στη μάχη με τις φλόγες στη Θράκη ο Στρατός για μία ακόμα ημέρα

Σήμερα επιχειρούν στα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη - Δαδιά, Διαλεκτό Καβάλας, Στείρι - Δίστομο - Όσιος Λουκάς Βοιωτίας, Υλίκη Βοιωτίας και Φυλή - Πάρνηθα Αττικής συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215, πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, δεκατέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL και τρία ελικόπτερα Chinook.

Επίσης επιχειρούν και έχουν διατεθεί :

Στην ευρύτερη περιοχή Αλεξανδρούπολης-Δαδιάς :

* 40 άτομα του Σχεδίου «Ξενοκράτης»

* 2 ομάδες του σχεδίου «Δευκαλίων» των 10 ατόμων

* Προωθητές γαιών, ισοπεδωτές και φορτωτές για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών

* Οχήματα γενικής χρήσης

* 50 ράντζα στον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Στη Φυλή(Χασιά) Αττικής:

● 30 άτομα του σχεδίου «Ξενοκράτης»

● 5 ομάδες του σχεδίου «Δευκαλίων» των 10 ατόμων

● Προωθητές γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών

● Βυτιοφόρα οχήματα

● 100 ράντζα στο δήμο Αχαρνών.

Στον Ίασμο Ροδόπης:

● Προωθητές γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και

● Υδροφόρα οχήματα.

Στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη πυρκαγιών σήμερα έχουν διατεθεί :

- 756 άτομα με 378 οχήματα για περιπολίες χερσαίας επιτήρησης και

- 42 άτομα με 21 οχήματα για περιφρούρηση περιοχών.

Εξακολουθούν να ισχύουν οι εντολές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για :

● 70 (από 50 έως χθες ) περίπολα επιτήρησης σε 3 οκτάωρες βάρδιες (420 άτομα) επιπλέον των προβλεπομένων στην περιοχή Αττικοβοιωτίας

● Περίπολα για ασφάλιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων από 5 - 10 χιλιόμετρα περιμετρικά αυτών σε όλη την επικράτεια

● Επιπλέον περίπολα για έλεγχο δρομολογίων στους ορεινούς όγκους του Έβρου και της Ροδόπης, από προσωπικό της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών

● Αυξημένη ετοιμότητα στρατιωτικών νοσοκομείων και μονάδων Υγειονομικού.

Διατηρείται η ετοιμότητα 2 ωρών για το σύνολο των τμημάτων του σχεδίου «Ξενοκράτης».

Το σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων τηρείται φορτωμένο επί αρματοφορέων, με τους οδηγούς και χειριστές αυτών να βρίσκονται εντός στρατοπέδων για άμεση εκτέλεση αποστολής, εφόσον απαιτηθεί.

Το σύνολο των μέσων - μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Καθημερινά, 12.500 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων εμπλέκονται στις επιχειρήσεις πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια (σ.σ. ο αριθμός αφορά στη συμμετοχή προσωπικού καθ' οιονδήποτε τρόπο στις εν λόγω επιχειρήσεις π.χ. μεταξύ άλλων περιπολίες επιτήρησης από 5-10 χλμ. στο σύνολο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην επικράτεια, το τεχνικό προσωπικό για τη συντήρηση αεροσκαφών και ελικοπτέρων, το προσωπικό των μηχανημάτων κλπ.).

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιές στη Θράκη: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν για μια ακόμα νύχτα οι πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα σε Έβρο και Ροδόπη. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στον Έβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί. 

Οι έντονες αναζωπυρώσεις τις μεσημεριανές ώρες δημιούργησαν μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς και για αυτό το λόγο στις 15:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την χώρα παρέχουν, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Κύπρο (2 αεροσκάφη που επιχείρησαν στη Δαδιά Έβρου και 31 πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), Κροατία (1 αεροσκάφος που επιχείρησε στη Δαδιά Έβρου), Γερμανία (2 αεροσκάφη που επιχείρησαν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), Σουηδία (2 αεροσκάφη που επιχείρησαν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), Τσεχία (1 ελικόπτερο που επιχείρησε στη Βοιωτία), Ρουμανία (51 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στις περιοχές Συκορράχη και Σάππες της Π.Ε. Έβρου), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με 4 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Κοίλα Έβρου) και Σλοβακία (39 πυροσβέστες με 8 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), αλλά και μέσω του προγράμματος προεγκατάστασης από Γαλλία (16 πυροσβέστες με 3 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία (46 πυροσβέστες με 5 οχήματα που επιχειρούν στο δάσος της Δαδιάς).

Επίσης, συνδρομή παρέχουν, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال