1.080 ανθρώπους και 540 οχήματα «έριξε» ο Στρατός στη μάχη με τις φλόγες

1.080 ανθρώπους και 540 οχήματα «έριξε» ο Στρατός στη μάχη με τις φλόγες

Έξι αεροσκάφη CL-215 και 5 CL-415 (είναι τα γνωστά Canadair), 11 αεροσκάφη PZL και 4 ελικόπτερα Chinook ήταν σήμερα Τετάρτη στα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη - Δαδιά, Άργος, Διαλεκτό Καβάλας, Μακρακώμη Φθιώτιδας, Μοσχοπόδι Θηβών, Πρόδρομο Βοιωτίας, Υλίκη Θηβών, Φάρσαλα Λαρίσης, Φυλή (Χασιά) Αττικής και Ψαχνά Ευβοίας, στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Επιχειρούν επίσης τα παρακάτω μέσα:

Στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης-Δαδιάς:

● 2 Ομάδες των 20 ατόμων (σύνολο 40) του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

● 2 Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ» των 10 ατόμων (σύνολο 20).

● Προωθητές Γαιών, Ισοπεδωτές και Φορτωτές για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

● Υδροφόρα Οχήματα.

● Βυτιοφόρα Οχήματα.

● Οχήματα Γενικής Χρήσης.

Στη Φυλή:

● 3 Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ» των 10 ατόμων (σύνολο 30)

● Προωθητές Γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

● Διάθεση 100 Ράντζων στον Δήμο Αχαρνών.

● Βυτιοφόρα Οχήματα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις για σήμερα 23 Αυγούστου συνέδραμαν στη πρόληψη πυρκαγιών με εκπομπή συνολικά 166 περιπόλων χερσαίας επιτήρησης (996 άτομα με 498 οχήματα) και 14 πυροφυλακίων (84 άτομα με 42 οχήματα), με την εμπλοκή συνολικά 1.080 ατόμων και 540 οχημάτων, σύμφωνα με τον δείκτη επικινδυνότητας.

Επιπρόσθετα, κατόπιν εντολών του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, βρίσκονται σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

● Εκπομπή 50 περιπόλων επιτήρησης σε 3 οκτάωρες βάρδιες (300 άτομα) επιπλέον των προβλεπομένων στην περιοχή Αττικοβοιωτίας.

● Εκπομπή περιπόλων επιτήρησης σε όλη την επικράτεια, από 5-10 χιλιόμετρα πέριξ του συνόλου των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

● Εκπομπή επιπλέον περιπόλων επιτήρησης στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, με έμφαση στα ορεινά δρομολόγια.

● Εκπομπή επιπλέον περιπόλων για έλεγχο δρομολογίων στους ορεινούς όγκους του Νομού Έβρου και Νομού Ροδόπης, από προσωπικό της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών

● Πτήσεις 1 ελικοπτέρου Kiowa στον Έβρο και 1 ελικοπτέρου UH-1H στην ευρύτερη περιοχή Λέσβου - Λήμνου, καθώς και το UAV Heron άνωθεν Έβρου - Ροδόπης, για εκτέλεση εναέριας επιτήρησης.

● Αυξημένη ετοιμότητα Στρατιωτικών Νοσοκομείων και Μονάδων Υγειονομικού.

● Το σύνολο των τμημάτων του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ τηρούν ετοιμότητα 2 ωρών.

● Το σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων τηρείται φορτωμένο επί αρματοφορέων, με τους οδηγούς και χειριστές αυτών να βρίσκονται εντός στρατοπέδων για άμεση εκτέλεση αποστολής, εφόσον απαιτηθεί.

● Το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال