Βράβευση για το πικρόμελο Σαμοθράκης – «Ξεπούλησε» η παραγωγή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Βράβευση για το πικρόμελο Σαμοθράκης – «Ξεπούλησε» η παραγωγή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Βραβείο γεύσης δύο αστέρων κατέκτησε το ανοιξιάτικο πικρόμελο της Σαμοθράκης, που συμμετείχε στα φετινά Great Taste Awards με δείγμα παραγωγής της οικογένειας Βασιλούδια.

Το μέλι που έχει διακριθεί για την υψηλή βιολειτουργική του αξία, η οποία έχει τεκμηριωθεί και επιστημονικά, πλέον φέρει και τα δύο αστέρια του διεθνούς διαγωνισμού γευσιγνωσίας, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 14. 195 προϊόντα συνολικά, και 365 συμμετοχές που αφορούσαν ειδικότερα το μέλι. Σημειώνεται ότι τη διάκριση των δύο αστέρων για τη γεύση τους, απέσπασε μόνον το 11% επί του συνόλου των προϊόντων που συμμετείχαν. Στην περίπτωση του πικρόμελου Σαμοθράκης, ωστόσο, η αξία της διάκρισης για τη γεύση του προστίθεται στην ήδη αξιολογημένη βιολειτουγική του υπεροχή, λόγω της σπάνιας και εξαιρετικά ωφέλιμης για την άμυνα του οργανισμού σύστασής του.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο επίκουρος καθηγητής εφαρμοσμένης μελισσοκομίας στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου, ο οποίος με την ομάδα του έχει μελετήσει σε βάθος τις ιδιότητες του πικρόμελου Σαμοθράκης, «ήδη η μεγαλύτερη ποσότητα της φετινής παραγωγής έχει «κλείσει» να εξαχθεί στην πολύ ακριβή αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τιμές πάρα πολύ υψηλές, και το υπόλοιπο θα μείνει για την εγχώρια ζήτηση».

Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία της διάκρισης του μελιού στα Great Taste Awards, τονίζοντας ότι «είναι ο πιο αναγνωρίσιμος παγκοσμίως στο καταναλωτικό κοινό διαγωνισμός», και τα βραβευμένα σε αυτόν προϊόντα έχουν, στη συνέχεια, μεγάλη απήχηση στην αγορά.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال