Αίτηση ακυρότητας της υποψηφιότητας Κριτσίνη κατέθεσε ο Δήμαρχος Αβδήρων

Αίτηση ακυρότητας της υποψηφιότητας Κριτσίνη κατέθεσε ο Δήμαρχος Αβδήρων

Ανακοίνωση με τίτλο «το πραγματικό πρόσωπο και ενδιαφέρον του υποψηφίου Δημάρχου Αβδήρων Κριτσίνη Αθανάσιου για τον Δήμο Αβδήρων και τους Δημότες του» εξέδωσε η παράταξη Πολίτες σε Δράση με επικεφαλής τον Γιώργο Τσιτιρίδη. 

Σε αυτή αναφέρονται τα εξής: 

Στις 11-10-2022 κατατέθηκε αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων για συμμετοχή του Δήμου Αβδήρων σε δύο (2) Ενεργειακές Κοινότητες.

Στις 17-10-2022 συζητήθηκε η έγκριση συμμετοχής του Δήμου Αβδήρων σε ενεργειακές κοινότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων.

Ο κ. Κριτσίνης ενώ γνώριζε το θέμα και είχε έννομο συμφέρον καθότι μέλος – μέτοχος σε μία από τις δύο ενεργειακές κοινότητες παράνομα συμμετείχε και ψήφισε τη συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν ενημέρωσε τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, τον Πρόεδρο του ΔΣ και τον Δήμαρχο για το έννομο συμφέρον που είχε καθότι ήταν μέλος – μέτοχος ο ίδιος και η σύζυγός του στην Ενεργειακή Κοινότητα περιορισμένης ευθύνης ‘’ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ’’.

Στην ομιλία του εξέφρασε ως επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης ότι δεν γνώριζε το θέμα, επέμενε να συζητηθεί το θέμα, σε αντίθεση με τον κ. Τσολακίδη που ζήτησε αναβολή του θέματος.

Η υποκρισία του όμως ξεπέρασε κάθε όριο όταν δήλωσε  ‘’Εμείς σαν παράταξη ψηφίζουμε ότι είναι θετικό για τον Δήμο Αβδήρων και τους Δημότες του και βάζουμε πλάτη σε κάθε καλό’’ αντί να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αβδήρων και τον Δήμαρχο ότι είναι ο ίδιος και η σύζυγός του μέλος – μέτοχος της Ενεργειακής Κοινότητας.

Τελικά ο κ. Κριτσίνης ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των Δημοτών του Δήμου Αβδήρων ή τα συμφέροντα του ίδιου και της συζύγου του;

Το ίδιο θέμα συζητήθηκε και στις 23-11-2022 όπου και πάλι ήταν παρών στη συζήτηση και παράνομα ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κ. Κριτσίνη.

Ως Δήμαρχος Αβδήρων και Υποψήφιος Δήμαρχος κατέθεσα σήμερα 11-09-2023 αίτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης και θα ασκήσω κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμα μου για να αναγνωριστεί η ακυρότητα της συμμετοχής του κ. Κριτσίνη Αθανάσιου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 ως υποψηφίου Δημάρχου καθώς έχει κώλυμα εκλογιμότητας επειδή είναι μέλος – μέτοχος της Ενεργειακής Κοινότητας ‘’ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ’’ που συνδέεται με το Δήμο Αβδήρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση Κριτσίνη σε Τσιτιρίδη για την προσφυγή ακυρότητας

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال