Αναρμόδιο το Πολυμελές Πρωτοδικείο για την προσφυγή Τσιτιρίδη κατά Κριτσίνη

Αναρμόδιο το Πολυμελές Πρωτοδικείο για την προσφυγή Τσιτιρίδη κατά Κριτσίνη

Αναρμόδιο το Πολυμελές Πρωτοδικείο για την προσφυγή Τσιτιρίδη κατά Κριτσίνη

Αναρμόδιο το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης για να εξετάσει εάν υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας του υποψηφίου Δημάρχου Αβδήρων, Αθανάσιου Κριτσίνη, μετά την προσφυγή του νυν Δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη. 

Όπως ενημερώνει ο ίδιος ο Δήμαρχος Αβδήρων, το Πολυμελές Πρωτοδικείο που εξέτασε την προσφυγή την Πέμπτη (21/09) δήλωσε αναρμόδιο να αποφανθεί περί της εν λόγω υπόθεσης ενώ όπως τονίζει ο κ. Τσιτιρίδης, «θα προσφύγουμε, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου στα Διοικητικά Δικαστήρια λόγω αρμοδιότητας». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Αβδήρων κατέθεσε προσφυγή ακυρότητας κατά του κ. Κριτσίνη, «καθώς έχει κώλυμα εκλογιμότητας επειδή είναι μέλος – μέτοχος της Ενεργειακής Κοινότητας ‘’ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ’’ που συνδέεται με το Δήμο Αβδήρων». Από τη μεριά του ο κ. Κριτσίνης απάντησε με δελτίο Τύπου κατηγορώντας τον Δήμαρχο Αβδήρων για διασπορά fake news. 

Η απόφαση του Πρωτοδικείου 

Στο απόσπασμα της απόφασης του Πρωτοδικείου που γνωστοποίησε στα social media ο Δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτιρίδης, αναφέρονται τα εξής:

«Με αυτό το περιεχόμενο και αιτήματα, παρότι επιτρέπεται η μεταρρύθμιση της απόφασης με την οποία ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι που συμμετέχουν σε δημοτικές εκλογές, η κρινόμενη αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί εν συνόλω ως απαράδεκτη, καθότι το αντικείμενο της δίκης, ήτοι η ύπαρξη κωλύματος σε πρόσωπο υποψηφίου, αποτελεί ύλη των διοικητικών δικαστηρίων, χωρίς να ανήκει στα στοιχεία εκείνα που ελέγχει το Πολυμελές Πρωτοδικείο κατά την ανακήρυξη. Ταυτόχρονα, η ασκηθείσα παρέμβαση, η οποία θα πρέπει να συνεκδικαστεί με την ανωτέρω αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί, διότι μετά την απόρριψη της κύριας αίτησης ως απαράδεκτης η παρέμβαση έχει καταστεί άνευ αντικειμένου».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κριτσίνης για τη δικαστική αντιπαράθεση με Τσιτιρίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Τσιτιρίδης: «Ο Κριτσίνης παραπλανεί τους πολίτες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αίτηση ακυρότητας της υποψηφιότητας Κριτσίνη κατέθεσε ο Δήμαρχος Αβδήρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση Κριτσίνη σε Τσιτιρίδη για την προσφυγή ακυρότητας

Αναρμόδιο το Πολυμελές Πρωτοδικείο για την προσφυγή Τσιτιρίδη κατά Κριτσίνη

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال