Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

«Ανήλιαγα σοκάκια» από τον Άγγελο Μητσόπουλο

Κοινοποίηση

«Ανήλιαγα σοκάκια» από τον Άγγελο Μητσόπουλο

Αν σας αρέσουν οι νουβέλες, τότε σίγουρα τα «Ανήλιαγα σοκάκια» θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νίκας. 

Βιώματα αλλοτινών εποχών, τα οποία ζωντανεύουν μέσα από τις συζητήσεις του παππού και του εγγονού. Ξεδιπλώνονται ανάμεσα σε ορεινές διαδρομές και παράλληλους δρόμους, με ανθρώπους που αγωνίζονται για τα προς το ζην και κάποιες φορές, αναγκάζονται να ξενιτευτούν για ένα κομμάτι ψωμί. 

Το μυστικό που ο παππούς δεν πρόλαβε να εκμυστηρευτεί, ανακαλύπτει ο εγγονός σε μια απρόσμενη αναζήτηση που τον φέρνει αντιμέτωπο με το παρελθόν. Η σύνδεση είναι βαθιά. 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ: 

“Ερµής Βυζάντιος. Παππούς και εγγονός. Κι ανάµεσά τους τρεις γενιές που περπατάνε µε διαφορετικά παπούτσια σε εκ διαµέτρου αντίθετες εποχές. Στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση κι αξιοπρέπεια, οι ζωές των ηρώων ταλαντεύονται ανάµεσα στην παράδοση και την εξέλιξη.

Για τον συγγραφέα: 

Ο Άγγελος Μητσόπουλος γεννήθηκε το 1988 στα Ιωάννινα (με καταγωγή από το Ελατοχώρι Ζαγορίου). Είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής (ΤΕΙ Ηπείρου).

Έχει εκδόσει: 

Ποιητικές συλλογές: Ικμάδα(2011), Πορτραίτα (2013), 88 μικρές βιτρίνες (2020)

Δοκίμια: Μάθε ζήσε χτίσε (2012), Καλοκαίρι στην ψυχή (2015)

Διήγηματα: Θέλω να πεθάνω στην Σαντορίνη (2018).

Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από τον ο μουσικό Κώστα Μαργώνη. Τα τραγούδια, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί ποιήματα και άρθρα του σε λογοτεχνικά περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες.

Τα ποιήματά του: Σκοτάδι, Μεσσίας άπειρος, Κορυφή, Με σημαία την Ικμάδα, Στου άδικου τη νύχτα, Μισό στρέμμα ιδεών, Μικρός κόσμος, Νέα αναρχία, Το κομπολόι δεν ήταν από κεχριμπάρι έχουν αποσπάσει βραβεία σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

«Ανήλιαγα σοκάκια» από τον Άγγελο Μητσόπουλο

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα