Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Έβρος: Διακινητές περνούν λαθρομετανάστες μέσα απ’ τα καμένα και… διαφημίζουν τη δράση τους

Κοινοποίηση

Έβρος: Διακινητές περνούν λαθρομετανάστες μέσα απ’ τα καμένα και… διαφημίζουν τη δράση τους

Και ενώ η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει – αν και έχει οριοθετηθεί το μεγαλύτερο μέρος της – σοκάρει το θράσος των διακινητών οι οποίοι συνεχίζουν να διαφημίζουν τη δράση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.




Με βίντεο που αναρτούν, δείχνουν μεγάλες ομάδες λαθρομεταναστών να περνούν ακόμα και μέσα από τα καμένα της περιοχής μας.

Σε βίντεο που παρουσίασε το OPEN, φαίνονται διακινητές οι οποίοι με… υπερηφάνεια, ανεβάζουν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το «κατόρθωμά» τους, να περνάνε δηλαδή τους λαθρομετανάστες σε ελληνικό έδαφος, μέσα από τις στάχτες ενώ αναρτούν και αναλυτικούς χάρτες των σημείων από τα οποία κινούνται παράνομα.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, ακόμα και με τις νέες συνθήκες, ακόμα και μετά τις φωτιές στον Έβρο, οι διακινητές θα βρουν τρόπο να συνεχίζουν να κάνουν αυτό που κάνουν είτε δηλαδή να περάσουν μεγάλες ομάδες παράνομων μεταναστών από τις νησίδες του Έβρου όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν είτε να περνούν μικρότερες ομάδες από τα σύνορα.




«Οι φωτιές ξέσπασαν σε γνωστά περάσματα διακινητών»

Υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός όταν είχε αναφερθεί την περασμένη εβδομάδα στον θάνατο των μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς, είχε εξηγήσει ότι οι σοροί εντοπίστηκαν στα περάσματα που χρησιμοποιούν οι διακινητές μεταναστών.

Χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ 100,3, είχε πει ότι από τη Δαδιά έως την Αλεξανδρούπολη ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα 15 εστίες πυρκαγιάς και μάλιστα στις έρευνες για τα αίτια συμμετέχει και η ΕΥΠ.

evros-news.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα