Δυστύχημα Τεμπών: Απο Οκτώβριο οι απολογίες των τεσσάρων στελεχών του ΟΣΕ

Δυστύχημα Τεμπών: Απο Οκτώβριο οι απολογίες των τεσσάρων στελεχών του ΟΣΕ

Δόθηκε αναβολή - Διώκονται για κακούργημα

Τον Οκτώβριο αναμένεται να προσέλθουν στο γραφείο του Εφέτη Ανακριτή στη Λάρισα για να απολογηθούν σχετικά με το ρόλο τους στο δυστύχημα των Τεμπών, τα τέσσερα στελέχη του ΟΣΕ στα οποία ασκήθηκε πρόσφατα δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών δια παραλείψεως και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής  βλάβης  και ελαφράς σωματικής  βλάβης από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Οκτωβρίου θα κληθεί να καταθέσει πρώην εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ, στις 18 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΟΣΕ την περίοδο 2020-2022, στις 19 ένας πρώην διευθύνοντας σύμβουλος και στις 20 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΟΣΕ την περίοδο Σεπτέμβριος 2019- Ιούνιος 2020, κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος είχε τοποθετηθεί δημόσια για τη δίωξη του μόλις αυτή έγινε γνωστή.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι διώξεις των τεσσάρων στελεχών έχουν να κάνουν με τη μη διασφάλιση συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας όπως το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας GSM-R και το συστήματα σηματοδότησης.

Πηγή: larissanet.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال