Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Eurostat: Υπεραπόδοση ΑΕΠ στην Ελλάδα – Άνοδος 2,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2023

Κοινοποίηση

Eurostat: Υπεραπόδοση ΑΕΠ στην Ελλάδα – Άνοδος 2,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2023

Άνοδο 2,7% κατέγραψε το ΑΕΠ στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2023 υπεραποδίδοντας σημαντικά σε σχέση με την Ευρωζώνη, η οποία σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0,1%.




Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας είναι και ο τρίτος ταχύτερος στην ευρύτερη περιοχή, πίσω μόνο από την Μάλτα που αναπτύχθηκε με 3,9% και την Ισλανδία με 4,2%, ενώ ισοβαθμεί με την Ρουμανία.

Σε επίπεδο Ευρωζώνης το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5%, αναθεωρώντας την προηγούμενη εκτίμησή της για ανάπτυξη 0,6%, σε ετήσιο επίπεδο.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,2% στην ευρωζώνη και κατά 0,1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε τριμηνιαία βάση. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3% στην ευρωζώνη και κατά 1,1% στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται πως στο 2,7% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 2ο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.




Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας δείχνουν σημαντική αύξηση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, κατά 7,9% σε ετήσια βάση, οριακή αύξηση εξαγωγών και εισαγωγών, 0,1% και 0,6% αντίστοιχα και αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 2%.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα