i-xanthi-allios

Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας παίρνει πλέον και τον χαρακτήρα αλληλεγγύης

Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας παίρνει πλέον και τον χαρακτήρα αλληλεγγύης

Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας παίρνει πλέον και τον χαρακτήρα αλληλεγγύης και στήριξης των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές σε Θεσσαλία και Έβρο    

Ο Δημοτικός Κήπος Δράμας θα φιλοξενήσει το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας, ένα γαστρονομικό γεγονός που προωθεί την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των προϊόντων του Νομού Δράμας. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και διοργανώνεται από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας και τον Σύλλογο Επισιτιστών Δράμας. 

Φέτος το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας θα έχει και μια ακόμα διάσταση, αυτή της αλληλεγγύης και της στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία και τον Έβρο. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τον πραγματικό πυρήνα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης καθώς και δράση για ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας. Συγκεκριμένα, τα  έσοδα  από την διοργάνωση θα διατεθούν  για την  στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην περιοχή του Έβρου. Αυτή η κίνηση αντικατοπτρίζει τη δέσμευση  να συμβάλλουμε στην βοήθεια όσων έχουν πληγεί και να στηρίξουμε τις προσπάθειες ανασυγκρότησης των πληγέντων περιοχών. Με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μας, μπορούμε να φέρουμε ανακούφιση και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας αναμένεται να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τις γεύσεις της περιοχής, αλλά και να γνωρίσουν τα πολύτιμα τοπικά προϊόντα του Νομού Δράμας. Παράλληλα, σε επιλεγμένα σημεία θα μπορούν να ενισχύσουν την φιλανθρωπική μας προσπάθεια, είτε αγοράζοντας κάποιο προϊόν, είτε καταβάλλοντας ένα συμβολικό ποσό.

Το πλούσιο γαστρονομικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει παρουσιάσεις μενού, masterclass, γευσιγνωσίες, και πολλές άλλες εκδηλώσεις που θα αναδείξουν τον πολυποίκιλο γαστρονομικό χαρακτήρα της περιοχής.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γαστρονομικές δημιουργίες από τους καλύτερους σεφ της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των μαγείρων της Δράμας Α. Μπεράτη, Σ. Θεοδωρίδη, Χ. Σαββίδη, Α. Γκανούδη, καθώς και τον δημοφιλή σεφ Jonathan Harnett.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι όπως το “Καρς” και οι “Ακρίτες Νέας Κρώμνης”. Παραγωγοί και επαγγελματίες από διάφορους κλάδους, όπως Βορειος Ελλάς, Johnnies beer, Oenops wines, Μέλι Μενοικίου, Πελέχρας τυροκομικά, Χαλβάς Ελευθερίου, SEVI Exceptional Botanic, Δραμινή Σοδηά, Golden Bee, Ελαιοτριβείο Μαλέα, ΑΣΟΠ, ΜΕΝΟΙΚΙΟ, ΕΑΣ Νευροκοπίου, Φούρνος Παπαδόπουλου, ΝΑΥΑΡΙΝΟ street bar, Wild Duck, Οινοποιείο Κλωναρίδη, Sidironero Mushrooms Land, Ευ Ανθός, Ένωση Οινοπαραγωγών Δράμας, Γυναικείος Συνεταιρισμός Κοκκινογείων, Μπαχαρικά Κυπριζλή, Κρεαταγορά Μήλιου και Οινοποιείο Νίκου Λαζαρίδη.

Επίσης, θα πραγματοποιείται παρουσίαση μενού σχεδιασμένου ειδικά για τις μέρες του φεστιβάλ στα εστιατόρια Meating, Καρβουνιάρης, Ελληνικόν Γευσιπωλείον, Τεμπελαρχείο.

Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας θα χαρακτηρίζεται από την αξέχαστη μουσική εμπειρία που θα προσφέρει το Modern Music Academy, με ζωντανές μουσικές εκτελέσεις που θα διαπνέουν τον χώρο, προσφέροντας μια ακόμα διάσταση στη γαστρονομική απόλαυση και την πολιτιστική εμπειρία των επισκεπτών.

Την εκδήλωση στηρίζουν:

Μέγας Χορηγός: WONDERPLAND

Χορηγός: Autoparts

Χορηγός: Golden Meat

Χορηγός: Βαράνος κατεψυγμένα

Χορηγός: JOHNNIES beer

Χορηγός: Παπαδόπουλος Σταύρος - Οπωρολαχανικά

Χορηγός: ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ Κωνσταντίνος Τεχνικό Πολυκατάστημα

Χορηγός: ΠΑΝΗΛΕΚΤΡΙΚΗ

Χορηγός: Ένωση Οινοπαραγωγών Δράμας

Χορηγός: Auto Κοσκερίδης

Χορηγός: N.L.F - Αφοί Φωτιάδη

Χορηγός: Infotrust

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας και να μοιραστούμε μαζί σας τον πλούτο των γαστρονομικών εμπειριών της περιοχής μας. 

Ελάτε όλοι μαζί να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας σε Θεσσαλία και Έβρο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ:

Διεύθυνση: Δημοτικός Κήπος Δράμας

Ημερομηνίες: 22-24 Σεπτεμβρίου 2023

Ιστοσελίδα: https://visit-drama.com/event/gastronomiko-festival-dramas/

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال