Λάρισα: Η στάθμη του Πηνειού έφτασε τα 10 μέτρα - Η πόλη πλημμυρίζει

Λάρισα: Η στάθμη του Πηνειού έφτασε τα 10 μέτρα - Η πόλη πλημμυρίζει

Εικόνες ανήκουστες και καταστάσεις βιβλικής καταστροφής βιώνει η Λάρισα  καθώς μετά το πέρας της κακοκαιρίας Daniel, η στάθμη του Πηνειού ποταμού έχει φτάσει στα 10 μέτρα, ενώ οι πλημμυρισμένες εκτάσεις υπολογίζονται σε 183.920 στρέμματα μέχρι στιγμής.

Οι δυτικές συνοικίες της πόλης εμφανίζουν εικόνες εκτεταμένης καταστροφής κατοικιών, υποδομών, υλικών και εμπορευμάτων επιχειρήσεων.{alertError}

Οι εκκενώσεις

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαλάνη, Κουλούρι και Δασοχώρι και έγινε απομάκρυνση κατοίκων από Αμπελώνα και Βρυότοπο, ενώ στις συνοικίες Άγιος Θωμάς, Νέα Σμύρνη, περιοχή ΔΕΥΑΛ, εργατικές Γιάννουλης και περιοχή ΑΤΑ η στάθμη του νερού έχει ανέβει σε ανησυχητικά επίπεδα. Πριν από λίγο, μήνυμα εκκένωσης εστάλη και στους κατοίκους του οικισμού Ιπποκράτης. 

Από την πρώτη έξοδο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών και περιμετρικά σε μια έκταση άνω των είκοσι χιλιόμετρων, σχεδόν όλα είναι βυθισμένα στο νερό. Σπίτια, έως το ύψος του πρώτου ορόφου, αυτοκίνητα, βιομηχανικοί χώροι, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα. 


Οι δυτικές συνοικίες της πόλης εμφανίζουν εικόνες εκτεταμένης καταστροφής κατοικιών, υποδομών, υλικών και εμπορευμάτων επιχειρήσεων.

Περιοχές, που βρίσκονται στις όχθες του Πηνειού, έχουν βυθιστεί σε νερό που φτάνει, αναλόγως του ύψους του εδάφους, από ένα έως και δυόμισι μέτρα.

Ο χάρτης της Θεσσαλίας άλλαξε μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel που αποδείχτηκε τρεις φορές πιο καταστροφικός από τον «Ιανό».{alertWarning}

Άλλαξε ο χάρτης της Θεσσαλίας - Πέντε ποτάμια συναντήθηκαν

Ο χάρτης της Θεσσαλίας άλλαξε μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel που αποδείχτηκε τρεις φορές πιο καταστροφικός από τον «Ιανό», ενώ βάσει των δορυφορικών δεδομένων, το μεγαλύτερο τμήμα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού.

Στη δορυφορική εικόνα, που ανέλυσε το κέντρο BEYOND του Αστεροσκοπείου Αθηνών, φαίνεται ότι η έκταση που πλημμύρισε από την κακοκαιρία Daniel (με το γαλάζιο και μπλε χρώμα) είναι τριπλάσια σε σύγκριση με την έκταση που είχε κατακλυστεί από τον Ιανό (με το μοβ χρώμα), όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Λάρισα: Η στάθμη του Πηνειού έφτασε τα 10 μέτρα - Η πόλη πλημμυρίζει

imerisia.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال