Πάνος Πατεράκης: «Δεσμευόμαστε για μια Ξάνθη αλλιώς, μια Ξάνθη νικήτρια»

Πάνος Πατεράκης: «Δεσμευόμαστε για μια Ξάνθη αλλιώς, μια Ξάνθη νικήτρια»

Πάνος Πατεράκης: «Δεσμευόμαστε για μια Ξάνθη αλλιώς, μια Ξάνθη νικήτρια»

Γιατί συμμετέχω στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;

Για να είμαι ειλικρινής ουδέποτε στο παρελθόν είχα σκεφτεί ότι θα ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, όμως ζώντας σε έναν τόπο με τεράστιες προοπτικές που διαρκώς παραβλέπονται, αντιλήφθηκα ότι αν δεν προσπαθήσω να αλλάξω όσα με απογοητεύουν γύρω μου, θα είμαι κι εγώ συνυπεύθυνος. Γιατί, πραγματικά πιστεύω ότι οφείλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν τόπο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε.

Γιατί με τον Στράτο Κοντό;

Με τον Στράτο γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και πάντοτε εκτιμούσα τον τρόπο σκέψης του και τις καινοτόμες ιδέες του. Αυτό όμως που πραγματικά με έκανε να συμπορευτώ μαζί του, είναι η βεβαιότητα μου ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος όχι μόνον θα μοχθήσει για τον τόπο μου αλλά και για έναν άνθρωπο ο οποίος θα σταθεί ειλικρινά δίπλα στα προβλήματα των συμπολιτών μας. Κι επειδή θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ένας ακόμη παράγοντας για να λάβω την απόφαση μου, ήταν η βεβαιότητα μου, ότι με ιδιαίτερη διάθεση θα ακούσει τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις ιδέες μου.

Γιατί  να ψηφίσετε εμένα;

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου κι αφού έλαβα τον τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών μου στο Management Economics & Consumer Studies από το Πανεπιστήμιο του Βαγκενίγκεν, έπειτα από επτά χρόνια σπουδών επέστρεψα στην Ελλάδα με σκοπό να υπηρετήσω στον ελληνικό στρατό ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός και να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά.

Έτσι, δημιούργησα ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά καταστήματα στη χώρα, το οποίο σήμερα κατατάσσεται στα κορυφαία πανελληνίως στον τομέα του.

Πέραν όμως από τον επαγγελματικό τομέα, έχω δραστηριοποιηθεί ενεργά τόσο στον πολιτισμό όσο και στο εθελοντικό κίνημα. Η επαγγελματική πορεία μου όπως σύντομα την περιγράφω παραπάνω, αλλά και η ενεργή κοινωνική δράση μου, αποτελούν την καλύτερη ένδειξη αν όχι απόδειξη, ότι πιστεύω στη δύναμη της σκληρής δουλειάς, η οποία εάν συνδυαστεί με καινοτόμες ιδέες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Θεωρώ μάλιστα, πως αν στα παραπάνω προστεθούν η αγάπη μου για την Ξάνθη και το μεράκι μου για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, θα δικαιώσουν όσους με εμπιστευτούν, στον αγώνα που δίνουμε με επικεφαλή τον Στράτο Κοντό, για να δημιουργήσουμε μια Ξάνθη αλλιώς.

Γιατί νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω;

Αρχικά, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα να έχω πλήρη γνώση της καθημερινότητας της και των προβλημάτων της, ενώ η κουλτούρα της και η νοοτροπία των κατοίκων της, είναι βαθιά ριζωμένα μέσα μου. Μάλιστα πολλές φορές και πριν εμπλακώ σε αυτή την εκλογική διαδικασία έχω σκεφτεί ιδέες και λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας της πόλης μας, αφού με αφορούσαν άμεσα. Επίσης, η εμπειρία μου στον τομέα των επιχειρήσεων, με έχει διδάξει τον τρόπο να αντιμετωπίζω πολύπλοκα ζητήματα και να λαμβάνω αποφάσεις που εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι ουδέποτε είχα ασχοληθεί στο παρελθόν με την πολιτική και την αυτοδιοίκηση, πιστεύω ότι η παρουσία μου, δίδει μια διαφορετική οπτική για τα πράγματα, συνδυάζοντας την αγάπη για τον τόπο μου με την εφαρμογή δοκιμασμένων λύσεων σε προβλήματα της καθημερινότητας, όπως έχω διδαχθεί από τον χώρο των επιχειρήσεων. 

Είμαι διατεθειμένος να ακούσω τους συνδημότες μας και να συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου για να βρούμε λύσεις σε προβλήματα όπως η βελτίωση των υποδομών, η ανάπτυξη της οικονομίας και συνακόλουθα της απασχόλησης και η προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Τέλος, πιστεύω ότι στην πολιτική θα πρέπει κάθε ενέργεια, να διαπνέεται από διαφάνεια, ειλικρίνεια και ανοικτή επικοινωνία με τους δημότες.

Συνοψίζοντας, πιστεύω ότι με την εμπειρία, τη διάθεση μου για προσφορά και τη φρέσκια προοπτική που φέρνω, μπορώ να προσφέρω στον συνδυασμό νίκης του Στράτου Κοντού, σε μια ομάδα που με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου, εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο και στοχευμένο πρόγραμμα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων της Ξάνθης. 

Για αυτούς τους λόγους, λοιπόν, στις 08 Οκτωβρίου θα είναι τιμή μου να μου δώσετε την ευκαιρία να υπηρετήσω τον τόπο μας, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, ώστε να συμμετέχω κι εγώ στην ομάδα νίκης του Στράτου Κοντού, στον μακρύ αγώνα που δεσμευόμαστε να δώσουμε για να δημιουργήσουμε μια Ξάνθη αλλιώς, μια Ξάνθη νικήτρια, μια Ξάνθη που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. 

Πάνος Πατεράκης: «Δεσμευόμαστε για μια Ξάνθη αλλιώς, μια Ξάνθη νικήτρια»

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال