Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ – Κάλεσμα από την ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Κοινοποίηση

Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ – Κάλεσμα από την ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΕΘ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σάββατο, 9 του Σεπτέμβρη του 2023, ώρα 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  Ξάνθης, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 18:00, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη των αιτημάτων μας και τη διεκδίκηση λύσεων σε αυτά.




Μετά από 13 χρόνια, κατά τα οποία όχι μόνο δεν δόθηκε καμία αύξηση στους Δ.Υ., αλλά καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, μειώθηκαν οι αποδοχές κατά 40%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016 – 17, μειώθηκε το αφορολόγητο, ο πληθωρισμός κι η ακρίβεια καλπάζουν, η κυβέρνηση εμπαίζει στην κυριολεξία τους Δ.Υ. με ένα επίδομα των 45€ μηνιαίως. Οι απαντήσεις τόσο του υπουργού όσο και του υφυπουργού στη συνάντηση που είχαν με την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ ήταν αρνητικές σε όλα τα αιτήματα που τους τέθηκαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα, η οποία δυστυχώς αποκρύπτεται, ενώ αντιθέτως προβάλλεται χωρίς αντίλογο η κυβερνητική προπαγάνδα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της είτε εφαρμόζοντας τους νόμους που ψηφίστηκαν των καιρό των μνημονίων είτε ψηφίζοντας νέα σκληρότερα μέτρα.

Με τον Ν. 4808/21, τον γνωστό νόμο Χατζηδάκη, κατάργησε έναν εμβληματικό νόμο, τον Ν.1264/82, τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ψήφιση του Νόμου για τα εργασιακά, όλες οι απεργίες (από το Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι σήμερα), κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Επιπλέον καταργείται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φαλκιδεύεται περαιτέρω το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το ΣΕΠΕ και απελευθερώνονται οι απολύσεις, ενώ παράλληλα καθιερώνεται ως πραγματικότητα η γενιά των εργαζομένων με συμβάσεις μερικών μηνών, μερικής απασχόλησης και ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας, σε εργασιακές συνθήκες ανασφάλειας και εξάρτησης. Ο κ. Χατζηδάκης, πέρα από τον αντεργατικό νόμο ιδιωτικοποίησε πλήρως την επικουρική ασφάλιση καθώς και τον μεγαλύτερο οργανισμό του Δημοσίου, τον ΕΦΚΑ, φέρνοντας ιδιώτες γενικούς διευθυντές και διευθυντές με αμοιβές 8.000ευρώ τον μήνα.

Απέναντι στη στάση της κυβέρνησης και με δεδομένη την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, συνεχίζουμε να διεκδικούμε αποφασιστικά:

• Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.




• Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

• «Ξεπάγωμα» της διετίας 2016 – 17. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η διετία 2016 – 2017 κατά την οποία είχαν «παγώσει» οι μισθοί.

• Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

• Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

• Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας.

• Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

• Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

• Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.

• Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

• Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων αγαθών, οργανισμών και φορέων.




Απέναντι στην Κυβέρνηση εμείς συνεχίζουμε το δικό μας δίκαιο αγώνα.

Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για τη Δ.Ε.Θ.

Την κρίση δεν θα συνεχίζουν να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ του νομού μας καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Δ.Ε.Θ. στις 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους που θέλουν να συμμετέχουν στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη. Οι συνδικαλιστικοί φορείς της Ξάνθης θα δρομολογήσουν λεωφορείο για τη μετακίνηση από Ξάνθη για Θεσσαλονίκη και επιστροφή μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου. Η αναχώρηση θα γίνει στις 10:30 έξω από το Ε. Κ. Ξάνθης.

Για δηλώσεις συμμετοχής και επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του Ε.Κ. Ξ. 2541022681.

Παρακαλούνται τα Α΄/θμια Σωματεία του νομού να μας ενημερώσουν τα μέλη τους που θα δηλώσουν συμμετοχή.

o Ενώνουμε τις δυνάμεις μας.

o Ανατρέπουμε τα σχέδια τους για τη φτωχοποίηση μας.

o Διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο.

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

Από την Ε.Γ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα