Τουρκία: Διαμαρτύρονται επειδή η Britannica παρουσιάζει ελληνικά τα νησιά του Αιγαίου

Τουρκία: Διαμαρτύρονται επειδή η Britannica παρουσιάζει ελληνικά τα νησιά του Αιγαίου

Ο χάρτης της Ελλάδας της εγκυκλοπαίδειας Britannica, που παρουσιάζει ως ελληνική επικράτεια τα νησιά του Αιγαίου, προκάλεσε την αντίδραση του θεωρητικού της «Γαλάζιας Πατρίδας», απόστρατου ναυάρχου Τζιχατ Γιαϊτζί, που καλεί τους εθνικιστές συμπατριώτες του να αντιδράσουν.

«Η Britannica εμφανίζει ολόκληρη την «Θάλασσα των Νήσων» ως ελληνικό έδαφος» σχολιάζει ανάρτηση του Τουρκικού Ναυτιλιακού και Παγκόσμιου Κέντρου Στρατηγικών Μελετών, που ο Γιαϊτζί διευθύνει, χαρακτηρίζοντας «σκάνδαλο» τον χάρτη που χρησιμοποίει η διεθνούς φήμης εγκυκλοπαίδεια -στην ηλεκτρονική της έκδοση- και στο λήμμα για την Ελλάδα.

Ο Γιαϊτζί, τ. αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, καλεί τους συμπατριώτες του αντιδράσουν μαζικά επικοινωνώντας με την έδρα της εταιρείας στο Σικάγο ώστε να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους επειδή τα νησιά του Αιγαίου εμφανίζονται ως μέρος της Ελλάδας, στον συγκεκριμένο χάρτη.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال