Ξάνθη: Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα από την ΑΔΕΔΥ

Ξάνθη: Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα από την ΑΔΕΔΥ

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης, καλεί όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τους φορείς της Ξάνθης, να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ξάνθης, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 17:00, στη Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.

Η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης αναλογιζόμενη τα προβλήματα που υπάρχουν στον Υγειονομικό Τομέα της Ξάνθης, Ζητά από τους Βουλευτές των Τριών Κομμάτων που εκπροσωπούν τον λαό της Ξάνθης στην Ελληνική Βουλή:

• Μαζικές Προσλήψεις, με ειδικά κίνητρα για το νοσοκομείο Ξάνθης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Μόνιμων Γιατρών καθώς και όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου, σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό αλλά και των ΠΕΔΥ Ξάνθης.

• Λήψη Οικονομικών, Διοικητικών και Θεσμικών Κινήτρων για την Προσέλευση και Παραμονή Ιατρών στο νοσοκομείο της Ξάνθης, σύμφωνα και με τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και των Συνδικαλιστικών φορέων του Νομού.

• Επαναλειτουργία της ΜΕΘ, με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

• Όχι άλλες καθυστερήσεις και μακροχρόνιες λίστες αναμονής Χειρουργείων. Λόγω της απουσίας Χειρουργών και Αναισθησιολόγων.

• Επάνδρωση της Παθολογικής Κλινικής με το απαιτούμενο Ιατρικό Προσωπικό.

• Προσλήψεις Γιατρών. Μεγάλη η έλλειψη των γιατρών στο Νοσοκομείο Ξάνθης σε ειδικότητες όπως Παθολόγοι, Γαστρεντερολόγοι, ΩΡΛ αλλά και άλλες ειδικότητες.

• Τροποποίηση, του ήδη υπάρχοντος απαρχαιωμένου Οργανισμού του Νοσοκομείου Ξάνθης, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του Νομού μας. Με δημιουργία νέων κλινικών, που θα εξυπηρετούν τον λαό της Ξάνθης.

• Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ του Νομού, με το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις υπάρχουσες ανάγκες των πολιτών. Χωρίς να υπολειτουργεί όπως τώρα. Λέμε ΟΧΙ στις διακομιδές ασθενών μέσο των εργολάβων.

• Στελέχωση των Κέντρων Υγείας, με το αναγκαίο προσωπικό όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας τους.

• Άμεση στελέχωση της ΤΟΜΥ, με περισσότερο και μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες της Ξάνθης.

• Ένταξη των Υγειονομικών συναδέλφων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Ήρθε η ώρα της αντίδρασης όλων των φορέων της Ξάνθης.

Ήρθε η ώρα να σταματήσει η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Ξάνθη

Απαιτούμε και Ζητούμε την υλοποίηση όλων των παραπάνω, ώστε να Αναρρώσει η ΥΓΕΙΑ στην Ξάνθη.

Ξανθιώτες, Ξανθιώτισσες,

Συμμετέχουμε Ενεργά στο Πανξαθιώτικο Συλλαλητήριο για την Υγεία της Ξάνθης

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Στις 17:00΄΄

Στη Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΞΑΝΘΗΣ 

Ο Πρόεδρος                                      Η Γενική Γραμματέας

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ                       ΓΙΑΠΟΥΤΖΗ ΑΡΓΥΡΩ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال