Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ξάνθη: Χειροπέδες σε 71χρονο με αδυναμία στα αρχαία νομίσματα [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Χειροπέδες σε 71χρονο με αδυναμία στα αρχαία νομίσματα [ΦΩΤΟ]

Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη 71χρονου ελληνικής καταγωγής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».




Ειδικότερα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχή της Ξάνθης, κατά την οποία διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα χάλκινο δακτυλίδι που χρονολογείται στους υστεροβυζαντινούς – μεταβυζαντινούς χρόνους (1204-1830), το οποίο εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου που αφορά στην «Κύρωση Κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», σύμφωνα με γνωμάτευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης.

Ξάνθη: Χειροπέδες σε 71χρονο με αδυναμία στα αρχαία νομίσματα [ΦΩΤΟ]

Επιπλέον, βρέθηκαν ένα αργυρό νόμισμα βυζαντινών χρόνων, ένα χάλκινο νόμισμα μεταβυζαντινών χρόνων, ένα μεγάλο χάλκινο μετάλλιο, ένα διαβρωμένο χάλκινο νόμισμα μικρών διαστάσεων, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, σύμφωνα με γνωμάτευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης. 




Τέλος, κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων και χαρτών, όπου απεικονίζονται τοποθεσίες και σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, δύο ανιχνευτές μετάλλων και τέσσερα βιβλία που αφορούν αρχαία νομίσματα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα