Δωρεάν μαστογραφικός ελεγχος στην Ξάνθη – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Δωρεάν μαστογραφικός ελεγχος στην Ξάνθη – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Δωρεάν μαστογραφικός ελεγχος στην Ξάνθη – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού», μετά από πρόσκληση και χορηγία του Κοινωνικού Κέντρου « ΧΑΛΙΟΡΗΣ» θα βρίσκεται από Δευτέρα 6 έως και Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στη περιοχή της Ξάνθης για δωρεάν προληπτικό Μαστογραφικό Έλεγχο.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε  ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα  η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται:

Δευτέρα 6 έως Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 στον οικισμό Μαγικού του Δήμου Αβδήρων.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 στον οικισμό Ν. Κεσσάνης του Δήμου Αβδήρων.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στον οικισμό Ν.Ερασμίου του Δήμου Τοπείρου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Προϋποθέσεις για το Μαστογραφικό έλεγχο

Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Μήνυμα Ευάγγελου Φιλόπουλου – Προέδρου της Ε.Α.Ε.:

«…Καθώς ο προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία αποτελεί την καλύτερη μέθοδο για πρώιμη διάγνωση και αποτελεσματικότερη φυσική αντιμετώπιση  του καρκίνου του μαστού, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία δημιούργησε και λειτουργεί για σχεδόν δύο (2) δεκαετίες δύο κινητές μονάδες μαστογράφου προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες που λόγω γεωγραφικών, οικονομικών, πολιτιστικών συνθηκών αλλά και από αμέλεια & φόβο δεν φροντίζουν την υγεία του στήθους τους. Μέχρι τώρα με τις κινητές μονάδες μαστογράφου της Ε.Α.Ε. έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από 100.000 μαστογραφίες και στόχος μας είναι να εξεταστούν όσο δυνατόν περισσότερες γυναίκες. 

Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου καθώς…. «Τον Καρκίνο  του μαστού τον σεβόμαστε αλλά δεν τον φοβόμαστε»

 Περισσότερες πληροφορίες: cancerhellas.org

Ακολουθείστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/HellenicCancerSociety

 Ακολουθείστε μας στο Instagram: https://www.instagram.com/cancerhellas/

 Κέντρο επικοινωνίας της Ε.Α.Ε.: 210.38.26.600

#cancerhellas

Λίγα λόγια για την ΕΑΕ

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είναι η μεγαλύτερη Ιατροκοινωνική οργάνωση στον χώρο της ογκολογίας λειτουργώντας αδέσμευτα από πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα από το 1958, προάγοντας τον αντικαρκινικό αγώνα στη χώρα μας, αδιαλείπτως επί 65 συνεχή χρόνια. Βασικοί άξονες των δραστηριοτήτων μας είναι η ενημέρωση του πληθυσμού, η προώθηση της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, η ψυχοκοινωνική στήριξη όσων έχουν ασθενήσει και των φροντιστών τους, η επιστημονική ενημέρωση λειτουργών υγείας, η παροχή φιλοξενίας και υγειονομικών υπηρεσιών σε ασθενείς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Πολιτεία.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال